Sensationsvärvning i England: Fowler återvänder till Liverpool

Affären bekräftad i kväll

FOTBOLL

Dagens värvningsbomb i England:

Robbie Fowler återvänder till Liverpool.

– Vi har inte värvat honom på grund av att han älskar klubben, vi har värvat honom för att han är en av de bästa målgörarna som någonsin spelat i Premier League, säger Liverpool-managern Rafael Benitez.

Tillbaka! Robbie Fowler återvänder till Liverpool, bekräftar klubbens hemsida.

Under åren 1992–2001 gjorde Toxteth-födde Fowler över 170 mål för Liverpool, innan han i november 2001 lämnade Pool för Leeds. Redan på förmiddagen i dag läckte uppgifter ut om att den sensationella värvningen var på gång och i eftermiddags bekräftade klubben övergången på sin hemsida.

Fowler, 30 år, lämnar Manchester City och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Några ytterligare detaljer i övergången är inte kända, men Liverpool uppges inte betala någons transfersumma.

Fowler missar FA-cupmatchen mot Portsmouth på söndag, men är spelklar för sin nygamla klubb i ligamötet med Birmingham nästa onsdag.

Anfallaren skärper konkurrenssituationen för spetsspelarna Peter Crouch, Fernando Morientes, Luis Garcia och Djibril Cisse.

– Vi har just värvat en spelare som har en passion och kärlek till klubben som inga pengar kan köpa. Vi spelar på en hög nivå, men med Robbie kan vi nå ännu högre, säger Benitez.

Anders Burström