Michael Owen blixtopererad

Ny kris skakade Svennis VM-lag i natt

FOTBOLL

LONDON

Michael Owens VM-start blir allt mer osäker.

Anfallsstjärnan blixtopererades i går kväll efter att ha klagat på smärtor i sin skadade fot.

Foto: AP
Osäker VM-start Michael Owens VM-start ser allt mer osäker ut. I går tvingades han göra ännu ett ingrepp i sin skadade fot.

Michael Owen skadade foten när han på nyårsafton kolliderade med Tottenhams målvakt Paul Robinson.

Dagen efter lovade han Sven-Göran Eriksson och de engelska fotbollsfansen att han skulle vara tillbaka i spel i god tid före VM.

-Jag kommer spela minst en månad i Premier League före VM, sa han då.

Tretton veckors frånvaro var det värsta tänkbara scenariot, en bedömning Michael Owen baserade på samtal med andra spelare som har haft samma skada.

Smärtor i foten

Nu har de veckorna gått-och Owen är långt i från matchklar.

I går kväll fördes han till ett sjukhus i Manchester efter att i veckan ha klagat på smärtor i sin skadade fot. Röntgen visade att en av skruvarna i hans fot satt löst. Foten öppnades och skruven drogs åt. Efteråt försökte han hålla modet uppe.

-Specialisterna har sagt

att allting läker bra, men för att skynda på processen behövde de dra åt skruven, säger han i ett uttalande till engelska tidningar.

-Jag kan försäkra er att jag är tillbaka i Newcastle innan säsongen är över.

Går läkningen så bra som Owen hoppas-vilket det inte gjort hittills-hinner han som mest spela tre matcher innan ligan är slut.

Nyckelspelare

Michael Owen är en av nyckelspelarna i Sven-Göran Erikssons landslag. Han har gjort 35 mål på 75 landskamper och har den sällsynta förmågan att befinna sig på den plats i straffområdet där bollen dimper ner.

Sven-Göran Eriksson sa nyligen att spelare som Ashley Cole och Sol Campbell, som också är skadade, måste spela ligamatcher för att få följa med till VM. Michael Owen däremot, tänkte han ta med sig till Tyskland även om han var match-otränad.

Jens Kärrman