Hotas av åtal – för sin tröja

Firade cupsegern med att håna ärkerivalen

Foto: GETTY
SEDLIGHETSBROTT? Swanseas Alan Tate och Lee Trundle med den hånfulla flaggan. Flaggan och Trundles t-shirt kan leda till åtal.
FOTBOLL

LONDON

Lee Trundles t-shirt fick fansen att jubla.

Polisen är inte lika road. Nu hotas Swanseaspelaren av åtal.

– Vi kommer förhöra spelarna så snart som möjligt, säger Bob Evans, chef för polisen i södra Wales.

Foto: GETTY
lång avstäning Swansea vann men lagets bästa målskytt Lee Trundle nöjde sig inte med det. Efter segern visade han upp den här t-shirten på planen. Trundle riskerar en lång avstängning.

Lee Trundle hotas av åtal efter segerfirandet i lördags. Hans Swansea hade just besegrat Carlisle när Trundle passade på att håna ärkerivalen Cardiff.

För spelarna och fansen är turneringen, där små klubbar fjärran från Premier League har chansen att vinna en titel, jättestor. Mer än 30 000 åskådare såg finalen på Millenium Stadium i Cardiff.

Matchhjälten, Lee Trundle, 29, tog efter segern emot fansens ovationer klädd i en t-shirt där en Swansea-spelare pissar på Cardiffs matchtröja. Därefter sprang han och flera andra spelare ärevarv med en flagga där det stod ”fuck off Cardiff”.

Barnfamiljer på plats

Nu har polisen inlett en utredning om spelarna gjorde sig skyldiga till något sedlighetsbrott.

– Vi har fått många klagomål, många från Swansea-fans, och därför är jag ålagd att genomföra en fullskalig utredning, säger Bob Evans, chef vid polisen i södra Wales.

– Vi ser allvarligt på det här eftersom många familjer och barn såg matchen. Jag kommer att förhöra en rad spelare så snart som möjligt.

I går kväll bad Swansea-spelarna om ursäkt på klubbens hemsida. Lee Trundle träffar i dag föreningens advokat för att förbereda sig inför mötet med utredarna.

Dessutom utreder Wales fotbollsförbund incidenten. I ett pressmeddelande varnar de klubben och spelarna för att de har efterverkningar att vänta.

Lagets bästa måskytt

Enligt The Times riskerar Lee Trundle en lång avstängning. I så fall hindras han att återvända till samma arena om en månad då Swansea hoppas kvala till The Championship, divisionen under Premier League.

Lee Trundle är med 21 mål Swanseas bästa målskytt den här säsongen och var i januari aktuell för Everton.