Rooneys svar på tal…

Peter Wennman: Fighten lever - boka bästa tv-fåtöljen den 29 april...

Foto: AP
matchhjälte Wayne Rooney verkade inte vara påverkad av alla skriverier i England om hans spelskulder på 10 miljoner kronor.
FOTBOLL

Fem matcher kvar, sju poängs ledning för Chelsea.

José Mourinho påstår att han är mer orolig för fågelinfluensan än att Manchester United ska komma i kapp.

Sir Alex Ferguson hävdar å sin sida att United har en "outstanding chance".

Det är kul nu, riktigt kul.

Efter några veckor där Premier League tycktes ha gått i stå, där nerv, dramatik och underhållning lyst med sin frånvaro, har det plötsligt exploderat:

Det är förbaskat bra fotboll med matcher där varje poäng är avgörande, vare sig det gäller nedflyttningsstriden, kampen om Champions League-platserna - eller faktiskt också ligatiteln.

Fighten mellan Chelsea och United lever än efter två riktiga höjdarmatcher i går.

Först:

Chelseas smått fantastiska prestation i derbyt mot West Ham.

Mourinho höll förstås på att få hjärnblödning när Chelsea fick Maniche utvisad efter en dryg kvart. Då hade redan West Ham tagit ledningen (James Collins) och ni kan tänka er oron på Stamford Bridge:

0-1, tio man, mer än 70 minuter kvar att spela...skulle det nu flyga iväg fler poäng, skulle Man United knappa in ytterligare?

Men den uppvisning som följde var av häpnadsväckande slag.

"Incredible. Amazing..."

Drogba, Crespo, Terry och Gallas smällde in fyra raka mål för ett Chelsea som växte till gigantiska proportioner, som spelade med sån vilja och spring i benen att det bara är att hålla med Mourinho:

- Vi spelade med tio man. Men det såg ut som om vi var tolv.

José ansåg föga oväntat att utvisningen på Maniche var fel - "men vi är ju vana nu" - och spelade som vanligt över i sina glädjeyttringar längs sidlinjen. Men det går inte att protestera mot hans betyg på sitt eget lag efter en insats som i går:

- Incredible. Amazing. Varenda spelare var fantastisk, sa han.

Bäst av alla, i mina ögon, var Didier Drogba som visade hysterisk form.

Att West Ham fullständigt tappade all sans och vett i sitt spel och blev som paralyserat kan vi väl strunta i, det känns roligare att hylla Chelsea.

Hur Manchester United ska kunna gå ikapp framstår som en gåta, men De Röda tänker i alla fall göra ett helhjärtat försök.

Det var en imponerande lagmaskin som malde ner Arsenal (2-0) inför jättepublik på Old Trafford och tog sin nionde raka seger i ligan.

Det var långa stunder en supermatch mellan två lag i kanonform, och när man tänker på hur vesselsnabbt, bollsäkert och fantasirikt Arsenal spelade under stora delar av första halvlek framstår det som obegripligt att United ändå kunde vinna - och att man kunde göra det rättvist.

Jag är fortfarande alldeles paff över att Arsenals manager Arsene Wenger ställde över både Thierry Henry och Fredrik Ljungberg från start.

Wenger förklarade efteråt att det i Henrys fall berodde på att han inte var "riktigt återhämtad fysiskt". Han menade dessutom att förlusten

inte berodde på det.

Det blev en Wayne Rooney Show

Men jag vet inte...jag får en känsla av att Wenger hade en annan anledning, men förstår inte vilken. Var det en slags markering att "vi klarar oss även utan Henry"? Ville han skicka nåt meddelande till antagonisten Sir Alex? Om nu ändå Henry var skadefri, visst är det underligt att han inte spelar i en sån prestigematch som mot United?

Och Fredrik Ljungberg visade ju att han är enastående pigg under sitt korta inhopp.

Möjligen vill Wenger spara sitt bästa krut till slutspurten i ligan (nu fick Tottenham ett litet minigrepp om fjärdeplatsen igen) och semifinalen mot Villareal i Champions League. Kanske ansåg han det rentav vara slöseri med kraft att satsa allt på att slå United borta i det här läget.

Jag hade sett fram mot en duell mellan skyttekungarna Ruud van Nistelrooy och Henry, båda står på 21 mål, men av det blev det nu... Wayne Rooney Show.

Bollmottagningen innan han dundrade in 1-0 i Gunnar Nordahl-stil var sagolik. Och genombrottet och passningen till Parks 2-0 visade hur bred och djup den här unge mannens talang är.

Boka bästa tv-fåtöljen den 29 april: Chelsea-Manchester United på Stamford Bridge.

Fler Rooneyskandaler utanför fotbollsplanen...

Veckans lista

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM