Hans krav: 1,6 miljoner/vecka

Chelsa bekräftar förhandlingarna med Ballack

FOTBOLL

Michael Ballack spelar för Chelsea nästa säsong.

- Jag för mycket seriösa diskussioner med dem, säger Tysklands storstjärna.

Kontraktet kan bli värt mer än 1,6 miljoner - i veckan.

Det senaste halvåret har tysk fotboll handlat lika mycket om sommarens VM som om Michael Ballacks framtid. Nu tycks Bayern Münchens och landslagets stjärna ha bestämt sig.

- Det är inte helt klart och underskrivet, men jag för mycket seriösa diskussioner med Chelsea, sa han på ett PR-evenemang i går.

29-åringen, som är motorn i Bayern München och Tysklands VM-lag, har kopplats i hop med Juventus, Milan, Manchester United Real Madrid och Barcelona.

Men det tycks bli London. Michael Ballack har redan pratat med Chelseas coach José Mourinho - och han är nöjd.

"En bra känsla"

- Vi har talats vid och vi kan utgå i från att jag har fått en bra känsla av de samtalen, säger Ballack.

Diskussionerna har handlat om ett fyraårskontrakt värt mer än 1,6 miljoner kronor i veckan, enligt The Times. Chelsea bekräftade i går affären.

- Vi är i ett bra läge i förhandlingarna, säger Chelseas vd Peter Kenyon till BBC.

Vill ta sista chansen

För att kunna koncentrera sig på VM i lugn och ro hoppas tysken att kontraktet är klart i god tid före VM-premiären den 9 juni.

- Jag är 29 år och har nu en sista chans att ta steget och spela utomlands. Chelsea är ett topplag som tillhör favoriterna i den engelska ligan och de har även gjort flera mycket bra matcher mot internationellt motstånd, säger han.

I Chelsea kommer han framförallt att konkurrera om de centrala rollerna på mittfältet med Frank Lampard, Claude Makelele, Maniche och Michael Essien.

- Jag har en stark känsla, jag vet vad jag vill, säger Michael Ballack.

- Men vill inte säga något konkret om det än.

För Bayern München, som leder bundesliga när fem omgångar återstår, blir förlusten av Michael Ballack mycket tung. Klubben letar sedan månader efter en ersättare, men har ännu inte hittat något alternativ.

LÖNELIGAN I PREMIER LEAGUE

Anna Andersson ([email protected])