Fowler het i Liverpool

Avgjorde med omdiskuterat mål mot Blackburn

1 av 2 | Foto: AP
Robbie Fowler gjorde matchens enda mål när Liverpool besegrade Blackburn på Ewood Park.
FOTBOLL

Hemvändaren Robbie Fowler är superhet i Premier League. Under söndagen avgjorde han Liverpools möte med Blackburn på Ewood Park med sitt tredje mål på tre matcher.

Liverpool vann med 1-0 och befäster tredjeplatsen i ligan.

Många var de som rynkade på näsan åt Rafael Benitez beslut att plocka Robbie Fowler från Manchester City. ”God” som Fowler kallas hemma på Anfield Road sågs mer som en föredetting än den skyttekung som öste in mål i mitten av 90-talet.

Men mot Blackburn satte Fowler matchens enda mål även om det var ett omdiskuterat sådant.

Anfallaren bröstade bollen mot en offsidestående Djibril Cissé som enligt domaren inte medverkade i spelet. Bollen gick istället till Fernando Morientes som i sin tur hittade en helt fristående Fowler.

Liverpool jagar United

Blackburnspelarna protesterade vilt och repriserna visar att Cissé klart medverkade i spelet och att Fowlers tredje mål på tre raka matcher inte borde ha godkänts.

Men 0-1 blev det trots visst spelövertag för hemmalaget i den andra halvleken. Närmast mål var dock Cissés boll som hemmamålvakten Brad Friedel tippade i ovansidan av ribban samt fransmannens stolpskott på övertid.

Liverpool befäster tredjeplatsen i ligan och är nu endast tre poäng bakom Manchester United som dock har en match mindre spelad. Segern mot Blackburn var Liverpools sjätte raka i ligan.

Aston Villa vann derbyt

I bottenkampen tog Aston Villa en nödvändig seger mot lokalkonkurrenten Birmingham. Milan Baros satte två mål men det man minns mest från matchen är Gary Cahills underbara cykelspark till 2-1.

Birmingham ligger precis under strecket med tre poäng upp till formstarka Portsmouth. Aston Villa tog upp på säkrare mark med tio poäng ner till Birmingham.

Daniel Lagerqvist