Fowler – nåt att tänka på

Wennmans Premier League – varje måndag

FOTBOLL

VECKANS...NEJ, ÅRETS MÅL:

Såg ni Aston Villas 2–1-mål i derbyt mot Birmingham i går? Vilket fantastiskt konstverk av den 20-årige mittbacken Gary Cahill. En av de avigaste, grymmaste cykelsparkar man sett. Det var Cahills första mål för Villa i en match där han ersatte Olof Mellberg. Jag säger bara: Om Mellberg försökt sig på nåt liknande hade han brutit både armar och ben.

VECKANS TJECK:

Trots att Petr Cech höll nollan för Chelsea i lördags får det ändå bli Villas Milan Baros, som fixade två mål mot Birmingham.

VECKANS TRE MIRAKEL:

Att Steve Bruce fortfarande är kvar som manager för Birmingham, att David O'Leary ännu inte sparkats från Villa – och att Harry Redknapp ser ut att klara sig kvar i ligan med Portsmouth.

VECKANS HJÄLTE:

Robbie Fowler blev 1–0-hjälte igen (nu mot Blackburn borta) och har gjort fyra mål på fem matcher för Liverpool. Vi som trodde att han knappt skulle få spela en match har fått nåt att tänka på.

VECKANS GÅTA:

Givetvis att det hopplösa sladdlaget Sunderland kunde åka till Old Trafford och kämpa till sig 0–0 mot United. Vad säger sparkade tränaren Mick McCarthy om det, tro?

VECKANS VITRYSS:

Alexander Chhhhlllllgggglebb, som dundrade in Arsenals 1–0 i krysset mot WBA.

VECKANS HOLLÄNDARE:

Dennis Bergkamp, förstås, som på sin jubileumsdag (elva år på Highbury) hoppade in och svarade för ett målpass och ett mål inför en orangeklädd publik. Ännu värre firande blir det den 22 juli, då Bergkamps testimonial spelas. Det blir den allra första matchen på Arsenals nya Emirates Stadium.

VECKANS SVENNIS:

Sedan både Hiddink, Scolari och Curbishley verkar ha fallit bort ur diskussionen återstår tre kandidater till jobbet som Svennis efterträdare: Steve McClaren, Sam Allardyce och Martin O'Neill. McClaren är favorit hos bookies, vilket framkallar ett gapskratt hos mig. Lycka till, England – tillbaka på ruta noll.

VECKANS SVENNIS 2:

Studerade Jermaine Defoe och James Beattie på Goodison Park. Blev nog inte klokare av det. Ingen såg ut som en VM-spelare.

VECKANS HENRY:

I veckan spelar Arsenal mot Villarreal i Champions League och utgången av den semifinalen sägs avgöra om Thierry Henry ska stanna i Gunners eller inte.

VECKANS RYKTEN:

Arsenal sägs vara ute efter Alessandro Del Piero som ersättare för Dennis Bergkamp. Arsenal påstås också jaga Tottenhams Michael Carrick. West Ham vill köpa Charltons back Luke Young och Liverpool har startat snack med Deportivo La Corunas mittfältare Victor. Detta enligt brittisk söndagspress.