Scolari erbjuden ”Svennis” jobb

FA-toppar förhandlar i Portugal idag

FOTBOLL

Luis Felipe Scolari, 57, har erbjudits jobbet som Englands nye förbundskapten, rapporterar brittisk media.

Brasilianaren har idag samma titel i Portugals landslag.

FA:s toppchef bekräftar att han pratat med Scolari i Lissabon idag.

Foto: reuters
Nye Svennis? Luiz Felipe Scolari erbjuds jobbet som Englands förbundskapten, rapporterar brittiska medier i dag.

England står utan förbundskapten efter VM när Sven-Göran Eriksson lämnar jobbet.

FA-bossen Brian Barwick och förbundsjuristen Simon Johnson fick tillstånd av portugisiska fotbollsförbundet att träffa Scolari för ett möte öga mot öga i Portugal tidigare idag.

- Jag har varit och pratat med Luis Felipe Scolari, bekräftade Barwick i eftermiddags när han landade på Heathrow och återvände till London.

Han avslöjade också att det pågått diskussioner ända sedan februari.

- Jag tror att det nu är bevisat att vi varit i Lissabon som ett led i arbetet att rekrytera Englands nästa förbundskapten och det arbetet fortsätter.

Vid ankomsten till FA:s högkvarter i Soho sa Barwick att han talat med Scolari om att ta jobbet som förbundskapten "i höst", men ville inte bekräfta att det handlat om något konkret erbjudande, skriver Mirror.

FA-beslut om en vecka

Exakt vad samtalet gäller avslöjar inte FA - men alla hade redan tagit för givet att resan handlat om jobbet som ”Svennis” efterträdare.

Scolari tros ha ett avtal med portugisiska förbundet som innebär att han inte får lämna sitt jobb förrän kontraktet går ut i slutet av juli.

Fotbolls-VM slutar den 9 juli, och bedömare i England menar att samtalet i Lissabon handlar om att få loss Scolari lite tidigare.

FA har ett ordinarie styrelsemöte inbokat nästa torsdag den 4 maj och kommer sannolikt att vilja ha underlag tills dess för att kunna fatta beslut.

VM-guld och EM-silver

Förutom Scolari har även Steve McClaren, Sam Allardyce, Alan Curbishley och Martin O'Neill nämnt som huvudkandidater till jobbet. På hemmaplan har McClaren på senaste tiden seglat upp som favorit.

Scolari har tidigare varit förbundskapten även för Brasilien. 2002 förde han Brasilien till VM-guld i Japan/Sydkorea och 2004 Portugal till EM-final på hemmaplan, där det dock blev förlust mot Grekland i finalen.

Caroline Olsson