Svennis nya skademardröm

Rooney, Terry och Owen skadade i dag

Foto: scanpix
Aj, aj, aj, Wayne Paulo Ferreira tacklar Wayne Rooney som får svåra smärtor i sin högerfot. Sent i kväll konstaterade en läkarundersökning att United-anfallaren brutit ett ben i foten och blir borta i sex veckor.
FOTBOLL

Wayne Rooney, John Terry och Michael Owen är tre av Sven-Göran Erikssons absolut viktigaste spelare i sommarens VM.

I dag skadades supertrion – och i kväll konstaterade en läkarundersökning att Rooney riskerar att missa VM-premiären.

United-anfallaren har brutit ett ben i foten och blir borta i sex veckor.

Chelsea säkrade ligatiteln, men det stora samtalsämnet i England direkt efter dagens ligamatcher handlade om tre stora frågetecken:

Wayne Rooney.

John Terry.

Michael Owen.

Rooney bars ut på bår efter 80 spelade minuter i mötet med Chelsea med svåra smärtor i högerfoten. Reprisbilderna visar att Manchester United-spelarens högra vrist vreds till i närkamp med Chelseaförsvararen Paulo Ferreira.

När Rooney förblev liggande tystnade stora delar av publiken på Stamford Bridge. Anfallaren är en av Sven-Göran Erikssons allra viktigaste spelare i Englands VM-lag.

Tidigt på eftermiddagen ville inte Alex Ferguson spekulera i hur allvarlig Rooneys skada kan vara.

– Vi vet inte hur allvarligt det är, vi måste vänta tills att vi kommer tillbaka till Manchester och han får träffa en läkare. Du är alltid orolig när en spelare bärs av plan men förhoppningsvis är det inte en allvarlig skada.

– Men han kommer inte att spela på måndag.

Sent på lördagskvällen meddelade United på sin hemsida att skadan är – allvarlig.

Rooney har brutit ett mellanfotsben och de första rapporterna tyder på att han missar sex veckor.

Ett tungt, tungt slag för Sven-Göran Eriksson som är väl medveten om att VM-premiären mot Paraguay spelas den 10 juni - exakt om sex veckor.

Gallas målskytt?

När United-stjärnan tvingades utgå var matchen sedan länge avgjord. United – som var piskat att vinna för att fortfarande ha åtminstone en teoretisk chans att vinna Premier League – fick sämsta tänkbara inledning på matchen.

Efter fem minuter slog Frank Lampard Chelseas första hörna i matchen. Didier Drogba skarvnickade mot bortre stolpen där William Gallas kunde stöta in 1-0 bakom Edwin van der Sar.

Efter ledningsmålet tog Chelsea ett fast grepp om händelserna - och när Wayne Rooney för ovanlighetens skull brände ett friläge började åskådarna på ett fullsatt Stamford Bridge ana vartåt det barkade.

?liksom Cole och Carvalho

Men den riktiga festen dröjde till en kvart in i den andra halveken. Då slet sig Joe Cole fri och sköt otagbart 2-0 till Chelsea. När sedan Ricardo Carvalho i den 73:e minuten efter kontring fastställde slutresultatet till 3-0 (ur misstänkt offsideläge) var det helblåa partajet i full gång.

Med två matcher kvar att spela leder nu Chelsea Premier League med hela 12 poäng. Manchester Uniteds andraplats –  som innebär direkt kvalificering till Champions League – jagas av Liverpool, som är tre poäng efter.

Sven-Göran Eriksson tvingas även till oro gällande Chelsea-backen John Terry.

Lagkaptenen blödde från fotleden efter en duell med Wayne Rooney tidigt i matchen, men fullföljde 90 minuter ut och fanns med under segerfirandet på innerplan.

Enligt nyhetsbyrån AP tvingades Terry sy ett ”dussintal stygn.”

I Newcastles möte med Birmingham var Michael Owen tillbaka i sin första match sedan fotbrottet på nyårsafton.

Owen kom in med en halvtimme kvar av matchen, och började att halta mot slutet.

– När han (Owen) kom in i omklädningsrummet sa han att han var lite orolig. Han var inte hundra procent nöjd, men det var ingen skarp smärta, säger Newcastle-tränaren Glenn Roeder.

På måndag väntar ett besök hos en specialistläkare, men Roeder är positiv.

– Tanken på att Rooney och Owen inte spelar för England i VM är inte värd att tänka.

FOTNOT. Eriksson nominerar sin 23-mannatrupp den 8 maj. Senast den 15 maj måste truppen vara anmäld till Internationella fotbollsförbundet, Fifa.

ARTIKELN HANDLAR OM