Henkes nej till Sir Alex

Till brittisk press: Behöver komma tillbaka till Sverige

Foto: Getty IMAGES
bomben Henrik Larsson, på plats i Lille, släppte nyheten till den brittiska pressen i går: han ska hem till Allsvenskan.
FOTBOLL

LONDON

Den tolfte mars är det över.

Då flyttar Henrik Larsson hem till Sverige.

– Det passar mig perfekt, säger han till brittisk press.

Inför kvällens match i Champions League mot Lille har Henrik Larsson ställt upp på en längre gruppintervju med de stora brittiska tidningarna.

Fått ett erbjudande

I samtalet bekräftar svensken att han fått erbjudande om att förlänga sitt kontrakt med Manchester United – men säger i samma andetag att han har för avsikt att återvända till Sverige och Allsvenskan.

– Jag säger inte att jag inte är smickrad eller tacksam över möjligheten att förlänga min vistelse, men det finns mycket annat som jag också måste tänka på och ta hänsyn till.

– Det är okej att åka fram och tillbaka till Sverige just nu, men det är ingen ideal situation. Jag har skrivit på till och med den 12 mars och det passar mig bra.

Toppnyhet i England

Supersvenskens utspel får stort utrymme i dagens upplagor av tidningarna. Daily Mail, Daily Express, The Times och The Guardian toppar alla sina sportsidor med nyheten om att Henrik Larsson lämnar Manchester United.

– Den svenska säsongen börjar i slutet av mars, början av april. Jag behöver komma tillbaka till det och ge det en chans, säger Henrik Larsson.

– Det har varit ett fantastiskt äventyr för mig. Briljant. Men jag anlände i januari och åker hem i mars. Det passar mig perfekt.

Flera tidningar skriver dock att klubben och dess tränare Alex Ferguson inte gett upp hoppet om att lyckas övertala Larsson att stanna.

Jens Kärrman