Har räven Ferguson lurat drevet igen?

FOTBOLL

LILLE

Sir Alex Ferguson hyllar Henrik Larsson igen, men betyder det också att Henke får starta i bortamötet med Lille i Champions League?

Naturligtvis inte.

Han är en lurig gammal man, Ferguson.

Jag stod i den råkalla luften i franska Lens i går kväll och såg Manchester United träna på anläggningen La Gaillette, det var elljus och ett slags dis över hela planen och mitt i bilden stod veteranerna Henrik Larsson och Ryan Giggs och höll varandra om axlarna.

De sista fyrtiofem minuterna skulle träningen vara stängd för alla utomstående, men det innebar bara att vi alla ställde oss på andra sidan nätstängslet och kikade in, allt för att försöka klura ut Uniteds startelva i kväll.

Den lätta gick förstås inte Sir Alex på.

Rooney bredvid Saha

Han delade ut gula västar till hälften av gänget när det skulle spelas tvåmål och skulle man gå efter de uppställningarna kommer Wayne Rooney att starta ihop med Louis Saha i kväll. Det är i och för sig troligt, men enligt samma gula väst-logik kommer i så fall Alan Smith att spela i stället för Cristiano Ronaldo. Och det hör ni ju hur troligt det låter.

Sir Alex blandade och gav lite hur han ville för att inte avslöja nåt i förväg för de sisådär trettio oskyldiga männen från Lille som stod småvisslande med händerna på ryggen och spanade in genom samma stängsel.

Blir faktiskt inte klok på hur Ferguson resonerar när det gäller Henke.

Jag har följt Larsson live i samtliga matcher under det här United-äventyret, men nästan varje gång jag trott han ska få sitta på bänken har han fått starta. Och vice versa.

Efter en tur under Engelska kanalen dök jag nu upp ur Eurostar-tunneln och hamnade i Lille – fullständigt stensäker på att Manchester United kommer att starta med superduon Wayne Rooney och Henrik Larsson på topp.

På jakt med drevet

Men efter korridorsnacket och träningen i grannstaden Lens, där alltså kvällens match spelas, verkade det inte så självklart längre.

Också de engelska journalisterna var förvirrade.

Jag hamnade med Drevet igen (jag trodde den tiden var förbi) på deras specialbuss mellan Lens och Lille och det var samma funderingar kring Sir Alex dimridåer.

Henry ”Eleganten” Winter på Daily Telegraph lät direkt förnärmad:

– Det kommer fler och fler indikationer på att Larsson inte startar den här matchen. Så vitt jag förstår nu funderar Sir Alex på att kasta in John O’Shea på mitten och spela 4-5-1. Det betyder Rooney ensam på topp.

– Jag kan inte begripa det. Henrik Larsson är i United under bara några veckor och måste naturligtvis få spela. Särskilt eftersom alla kan se hur Wayne Rooney älskar att spela med honom, Rooney växer en hel klass då.

Sen fortsatte Eleganten:

– Om Larsson vore engelsman skulle han få spela bredvid Rooney i det engelska landslaget – i säkert två år framöver. Så enastående bra fungerar de två ihop.

Det sistnämnda fick lite mer eftertryck när jag senare hörde en annan medlem ur Drevet viska i mitt öra att förbundskaptenen Steve McClaren uttryckt samma önskan under ett informellt pressmöte förra veckan:

Att den idealiska partnern för Rooney i landslaget vore svensken Henrik Larsson.

Detta är dock mellan oss, kom i håg det. McClaren har inte sagt det officiellt.

Ett dubbelpipigt vapen

Nå, när jag lagt mig på mitt rum i natt – efter att ha stött ihop med David Beckhams glade pappa Ted i hotellhissen – visste jag fortfarande inte vad jag skulle tro om Sir Alex Fergusons taktiska planer för kvällen.

Han sitter på ett dubbelpipigt, dödligt vapen, Rooney-Larsson, så varför ska han behålla det i hölstret?

Vi får se i kväll.

Den gamle räven har kanske lurat oss igen och drar från höften.

Peter Wennman