Ljungberg petad – spelar inte helgens ligacupfinal

FOTBOLL

LONDON

Det blir en ligacupfinal med lagkaptener på läktaren.

Chelseas John Terry är skadad. Arsenals Thierry Henry är petad - liksom Fredrik Ljungberg.

Foto: AP
Petad Fredrik Ljungberg sitter på läktaren på söndag. Istället får Arsenals unga förmågor chansen i ligacupfinalen.

När Londonlagen drabbar samman i Cardiff på söndag finns de naturliga ledarna inte med. John Terry drog på sig en fotledsskada i onsdagens Champions league-match mot Porto, mittbacken blir nu borta från fotbollen i en dryg vecka. En skada som lämnar en stor lucka i Chelseas försvar.

Wenger inte frestad

Men männen som brukar utnyttja försvarsluckorna bäst är inte heller med i söndagens ligacupfinal. Thierry Henry och Fredrik Ljungberg är inte ens med i truppen till finalen. Arsenals manager Arsene Wenger har hela tiden använt ligacupen för att ge speltid till klubbens yngre spelare – och finalen blir inget undantag.

– Jag är inte det minsta frestad att ändra mina planer. Jag tror på de här spelarna och jag tycker om att stå för mitt ord, säger Wenger enligt den brittiska nyhetsbyrån PA.

– Det finns vissa som säger att managern petar mig, men om man tittar på hur många matcher jag har spelat i ligacupen så har man svaret till varför jag inte spelar på söndag, säger Henry.

Stjärnfyllt på läktaren

Fredrik Ljungberg har också spelat sparsamt i ligacupen och får därför göra Henry sällskap på läktaren. Det svenska landslagets lagkapten har nyligen gjort comeback efter en skada och fick se hela tisdagens Champions league-förlust mot PSV Eindhoven (0–1) från avbytarbänken. Trots att 29-årige Ljungberg säkert skulle behöva speltid finns han inte med i truppen till ligacupfinalen.

Även tyske veteranmålvakten Jens Lehmann och franske försvararen William Gallas får se matchen från läktaren. Wenger ger i stället spelare som Theo Walcott, Denilson, Jeremie Aliadiere, Armand Traore och Abou Diaby chansen mot Chelsea.

”Mindre känslor – bättre spel”

– Den här finalen är inte målet för säsongen för Chelsea. Och inte för Arsenal heller. Det gör att det blir mindre känslor, och då brukar det blir bättre spel, säger Chelseas manager José Mourinho.

Mourinho låter troligen allroundkunnige Michael Essien ta Terrys plats i mittförsvaret. Positivt för Chelsea är att vänsterbacken Ashley Cole är tillbaka efter knäskada, men det är oklart om han tar Wayne Bridges plats i startelvan. Även holländske yttern Arjen Robben, som haltade av mot Porto, finns med i matchtruppen.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM