LIGANS ARTIST

Wennman om hetaste spelarna, svenskarna & värsta utskällningen

FOTBOLL

Omstart i Premier League.

Åtta omgångar kvar.

Det pratas tripplar och kvadruplar och konkurser och hårtorkar, det ser ut att bli en intressant vår.

Foto: AP
Cristiano Ronaldo.

Här är frågorna som bör ställas och svaren som bör ges inför slutspurten i England:

Ska Arsenal förnedra Liverpool en gång till på Anfield i dag?

– Knappast troligt. Gunners gjorde sammanlagt 9–4 på två cupmatcher på fyra dagar i januari – med två väldigt olika laguppställningar – och The Kop kräks bara jag nämner det. Men nu gäller det bara en hedersam tredjeplats i ligan, jag tror det blir ett rätt ”nertaggat” möte utan hatkänslor. Liverpool kan ändå sägas ha trumf på hand eftersom gänget är kvar i Champions League. Hur Arsene Wenger än vrider och vänder på det hela har han torskat mot Rafa Benitez i år.

Men nästa säsong är väl en annan femma?

– Just det. Framtiden är Arsenals. Säger alla. Men om det inte blir minst en titel nästa år med all den talangen, då är det kris.

Är Fredrik Ljungberg med då?

– Som nån sa: det går inte att lugga en flintskalle. Arsenal får svårt att göra sig av med honom. Mitt tips är ändå: det blir spel med Beckham i USA.

Och apropå Sverige: Isaksson?

– Kan nog få stå ordinarie resten av säsongen i ett City som är i farozonen – men som också har insett det. Watch out, ni tippare – City kan vinna i Newcastle i dag.

United kan missa ligatiteln

Kan Chelsea verkligen ta en fyrling?

– Hur otroligt det än låter så är det fullt möjligt. Bästa tänkbara läge har uppstått för Mourinhos gäng, eftersom så mycket fokus har riktats mot Manchester United. Chelsea överlevde John Terry-krisen och Abramovitj-krisen och har sen dess behagligt seglat i Uniteds skugga och tagit sina segrar utan särskilt mycket press eller ansträngning. Jag lovar, bättre läge för en historisk kvardrupel har aldrig, och kommer aldrig, att uppstå.

Så United kommer att krokna?

– Risken finns. Jag anar en kommande svacka. Sex poäng kan Chelsea ta in, särskilt eftersom lagen möts på Stamford Bridge. Champions League kan bli för svårt. Den titel som jag inbillar mig att United är närmast är FA-cupen.

Sir Alex tycks redan plockat fram hårtorken.

– Obehaglig människa. Mysfarbror när det passar, maktfullkomligt monster när det går emot. Hans femtiosju ”fuck you” till en Sky Sports-reporter nyligen var vedervärdigt att se. Om svenska journalister tycker att Zlatan är oförskämd på presskonferenserna...well, välkommen till Sir Alex värld.

Riise-svält – i 14 dagar

Vem blir Årets Spelare?

– Först såg det ut att bli Drogba, sen kom Paul Scholes med en radda matcher som var magnifika, sen blev det lite Drogba igen...innan Cristiano Ronaldo tog över showen totalt. Nu är han ensam kandidat. Sprattelgubbe, dykare och grinolle – men ett geni!

Nån annan som överraskat?

– Ja, personligen älskar jag Berbatov i Tottenham. Åh, vilken skön känsla i fötterna.

Hur mår Steve McClaren?

– Som han förtjänar. Dåligt. Efter matchen mot Andorra fick han syn på krönikören Mr Bison, gående på gatan, och skrek i bussen: ”kör över honom!” Mr Bison svarade i tidningen och sa: ”hade McClaren kört bussen hade han missat mig”.

Kan Svennis bli manager för ett engelskt lag?

– Skulle inte förvåna mig. Det talas om West Ham. Och Manchester City. Tvivlar dock på att Nancy vill bo i Manchester.

Men kommer West Ham-Eggert att överleva påsken?

– Nej, han knäcks definitivt när Hammers får tre poängs avdrag för affären Tevez-Mascherano.

Vi oroar oss så för John Arne Riise. Hur ska han klara konkursen?

– Tja, han har ju en obetald skuld på 100 000 pund (1,4 miljoner kr). Men å andra sidan tjänar han 50 000 pund i veckan. Han får väl helt enkelt svälta i fjorton dar.

Till sist, vad ska få fart på Wayne Rooney?

– Så kallad healing. Metod uppfunnen i Nordirland av en som heter Healy. Ger mål i alla lägen, från alla vinklar.

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM