Tobias Hysén får konkurrens

Roy Keane värvade sex nya spelare

FOTBOLL

Roy Keane har bara hunnit vara manager i Sunderland några dagar.

Men han har redan börjat göra stora förändringar i klubben.

Han värvade sex nya spelare innan transferfönstret stängdes natten mot fredag.

Mest noterbart är att Trinidads VM-stjärna Dwight Yorke återvänder till engelsk fotboll. Sunderland betalade 200 000 pund för att värva 34-åringen från australiensiska Sydney FC.

De båda var lagkamrater i Manchester United för några år sedan.

Dessutom plockade Keane in tre irländska landsmän, Liam Miller från Manchester United samt Graham Kavanagh och David Connolly från Wigan.

Keane nöjde sig inte med det. För att rädda Sunderland från botten av engelska championship värvade han också två spelare från sin senaste klubbe som spelare, Celtic: Stanislav Varga och Ross Wallace.

Men den hetaste värvningen är utan tvekan Yorke, som fått en nytändning i Australien och imponerat i Trinidad & Tobagos landslag som han förde till VM.

– Han har gjort ett fantastiskt jobb för Sydney och vi önskar honom all lycka i hans nya jobb, sa klubbens ordförande Walter Bugno, som säkert var nöjd med det ekonomiska klipp klubbens gjort på en spelare som ansågs slut för ett par år sedan.

I sin senaste engelska klubb, Birmingham, fick Yorke knappt någon speltid alls.

För Tobias Hysén, som gjorde en bra debut i klubben i måndags, innebär dock värvningarna att kampen om platserna i starelvan hårdar betydligt.

Patrik Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM