Adebayor avgjorde sent på Old Trafford

Sent mål gav Arsenal tre poäng

Foto: AFP
Adebayor fixade säsongens första seger för Arsenal.
FOTBOLL

Toppmötet på Old Trafford såg ut att sluta mållöst.

Ärkefienderna Manchester United och Arsenal tog ut varandra fullständigt i en tät och tuff match.

Men med fem minuter kvar slog Arsenals Fabrice Fabregas en genialisk passning till Emmanuel Adebayor som prickade in matchens enda mål.

Kanske inte helt rättvist men en otroligt viktig seger för Fredrik Ljungbergs lag.

Hatmötet mellan giganterna Manchester United och Arsenal startade som vanligt mellan lagen i ett rasande tempo och med tuffa närkamper som hela tiden låg på gränsen.

Poll återigen i centrum

I den femte minuten kom matchens första heta situation. Arsenals målvakt Jens Lehman tog bollen just utanför straffområdet och drog på sig ett gult kort. Men domaren Graham Poll, som gjorde bort sig i VM då han varnade en spelare tre gånger, var placerad långt ifrån situationen och borde haft svårt att avgöra om bollen var utanför straffområdet.

Minuter där allt hände

Tomasz Kuszczak, som ersatte Edvin van der Saar i Manchetster Uniteds mål, kom att spela huvudrollen i några minuter av matchen.

I den elfte minuten rev Tomasz Kuszczak ner Arsenals Emmanuel Adebayor. Domaren Poll tvekade inte det minsta utan blåste straff.

Men Kuszczak gör en briljant räddning när Arsenals brasse Gilberto Silva kliver fram och slår straffen. På en minut har Kuszczak bytt från syndabock till hjälte.

I den 13:e minuten nickar Arsenals nyförvärv William Gallas i stolpen. På returen är Kuszczak där och räddar.

På tre minuter har polacken presenterat sig för hemmapubliken på Old Traffford.

Lehman däckad

Efter de händelserika minuterna tog lagen ut varandra och lagen bjöd inte på några större chanser. Bästa chansen har United genom Christiano Ronaldo. Men portugisen stenhårda volleyskott i straffområden träffar Lehman rakt i ansiktet. Tyske Lehman låg däckad ett tag. Hade det varit boxning hade stjärnmålvakten varit uträknad för dagen.

Få heta chanser

Den andra halvleken startade i ett lugnt och lagen försvarade mest sina positioner. De två som mest bröt mönstret var United-stjärnorna Ronalado och Wayne Rooney.

I den 64:e minuten får Arsenals anfallare Adebayor ett gyllene läg när han får bollen till skänks av Ronaldo och kommer ensam mot Ferdinand. Togolesen väntar länge och skjuter sedan nästan rakt på Kuszczak som enkelt kan greppa bollen.

Arsenals inhoppare Julio Baptista, som värvades från Real Madrid nyligen, skapade i den 80:e minuten ett mycket bra läge när han drev bollen från mittlinjen till straffområdet, men skottet gick just utanför den vänstra stolpen.

Adebayor avgjorde

Med fem minuter kvar slog Arsenals spanske mittfältstalang Fabrice Fabregas en genialisk öppnande passning till anfallaren Emmanuel Adebayor som iskallt pricksköt in matchens enda mål förbi en chanslös Kuszczak . Arsenal-spelarna jublade som om de säkrat ligasegern. United försökte flytta upp spelet de sista minuterna men Arsenal kunde hålla undan och haka på topplagen i serien.

Jörgen Källström