Isaksson skadad – igen

Missar EM-kvalmatcherna mot Spanien och Island

FOTBOLL

Andreas Isaksson skademardröm fortsätter.

Ledbandet i högerknäet är delvis av och landslagsmålvakten missar EM-kvalmötena mot Spanien och Island i oktober.

– Jag har precis pratat med Isak och engelsmännen uppskattar rehabiliteringen till mellan sex och åtta veckor, säger landslagsläkaren Magnus Forsblad till sportbladet.se.

Foto: AFTONBLADET/ARKIV
Skademardrömmen. I dag kom beskedet att Andreas Isaksson missar EM-kvalmötena mot Spanien och Island. Samtidigt går även Rami Shaaban skadad.

Isaksson har ända sedan klubbytet till Manchester City haft stora skadeproblem, men såg ut att vara redo för comeback med reservlaget i veckan.

Då kommer nästa smäll.

Under en träning i söndags kolliderade Isaksson med en lagkamrat – och efter en magnetröntgen i dag kom det blyttunga beskedet:

Ledbandet i högerknäet är delvis av.

– Man brukar gradera de här skadorna i tre steg, mellan grad tre, två och ett. Det här är mittemellan, säger Forssblad.

Vad säger prognoserna, hur länge blir han borta?

– Engelsmännen uppskattar rehabiliteringen till mellan sex och åtta veckor. Jag tror i och för sig att det kan gå lite fortare, men det handlar hur som helst om en tre, till fyra veckors frånvaro.

EM-kvalmötena mot Spanien (hemma 7 oktober) och Island (borta 11 oktober) ligger för nära i tiden.

Nyheten från England kommer högst olägligt för förbundsledningen, där förbundskaptensduon Lasse Lagerbäck och Roland Andersson redan har Rami Shaaban på skadelistan.

För Isaksson är beskedet mycket tungt – så sent som i augusti plockade läkarna bort en lös benbit i foten som besvärat City-målvakten sedan proffsflytten från Rennes.

Hur lät Andreas när du pratade med honom?

– Det är klart att det inte är kul för honom, det här kommer ju precis efter att han kommit igång igen efter fotoperationen.

– Är man landlagsmålvakt och ny i Premier League så är det här ingen rolig situation, säger Forssblad.

Anders Burström, Daniel Lagerqvist