Vilken fullträff, Xabi!

Liverpools Alonso målade från 60 meter

Foto: All over Press
Xabi Alonso firar sitt mål med målvakten Reina.
FOTBOLL

Kvällens mål i fotbollseuropa kom på klassiska Anfield.

Liverpools spanske mittfältare Xabi Alonso såg att Newcastles målvakt Steve Harper var ute på vift.

Spanjoren var snabb i tanken och från 60 meter placerade han in bollen i det övergivna målet.

Där har ni ett mål som kommer vevas om och om i tv veckan.

Årets mål i Premier League kan publiken på Anfield fått sett redan på onsdagskvällen när Liverpool besegrade Newcastle med 2-0. Segern var extremt viktig för Rafeal Benitez manskap som startat serien tungt.

Men det allt eftersnack kommer att handla om är spanjoren Xabi Alonsoso fantastiska mål i den 79:e minuten. Mittfältaren bröt ett Newcaste-anfall och istället för att passa bollen vidare visade Alonso prov på stor stor splitvision när han såg att målvakten Steve Harper var långt ute. Och med stor känsla skickade han bollen in i målet från 60 meter. Men Alonso kanske hade lite tur då Harper halkade när han skulle försöka nå bollen. Jublet på Anfield var öronbedövande när bollen gick in i det tomma målet. Det är inte första gången Alonso gör ett spektakulärt mål. När Liverpool mötte Luton i FA-cupen förra säsongen sköt han ett liknande mål från ungefär samma distans.

Kuyts första mål

Liverpools första mål kom i den 29:e minuten och gjordes av det holländske nyförvärvet Dirk Kuyt som från nära håll gjorde sitt första mål för klubben. Målet var Liverpools första på fyra matcher.

Newcaste var bleka och Liverpool var det lag som förde spelet matchen igenom. Bland annat så prickade Liverpools mittfätltare Luis Garcia stolpen.

Jörgen Källström