Man Ute

United skrällföll mot jumbon Southend i ligacupen

Foto: Getty images
Wayne Rooney deppar.
FOTBOLL

Här är knallen som hela England snackar om.

Southend-Manchester United, 1–0.

– Ett otroligt resultat, säger tränaren Steve Tilson.

Manchester United toppar Premier League och är i stort sett vidare från första gruppspelet i Champions League. Southend United är jumbo i The Championship. Men vad spelar det för roll.

Engelskt cupspel är som gjort för skrällar.

I går kväll small det igen.

Southends Freddy Eastwood sänkte Manchester United – som vann ligacupen i fjol – med en elegant inskruvad frispark i första halvlek.

– Det är ett otroligt resultat, att slå stora starka Manchester United, säger tränaren Steve Tilson till BBC.

Stående ovationer

United tryckte på stenhårt för en kvittering men målvakten Darryl Flahavan storspelade, höll nollan och skickade ut Fergusons stjärnlag ur cupen.

– Vi mötte ett bra lag och jag är glad att vi vann. De var ju titelhållare också, säger Tilson.

De drygt 12 000 på Roots Hall var i extas och gav hemmahjältarna stående ovationer, först i halvtid, och senare efter matchen.

– Fantastiskt. De har varit bra hela säsongen och det var kul att få betala tillbaka till alla fans med den här segern. Vi har gjort ett par bra insatser den här säsongen men inte fått med oss resultat. I kväll fick vi det, säger Tilson.

Manchester United vilade ett par tongivande spelare men startade med stjärntrion Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo och Alan Smith.

Ligacupen bjuder ofta på skrällar. Men för Notts County, som på vägen till fjärde omgången slagit ut bland andra Middlesbrough, tog det stopp hemma mot Wycombe.

Illa ute var Premier League-laget Charlton mot Chesterfield från League One, den engelska tredjedivisionen. Charlton krånglade sig vidare först efter straffar och vann till slut med 7–6, efter 2–2 vid full tid och 3–3 efter förlängningen.

Newcastle slog ut Watford med 7–6 efter straffar, efter 1–1 vid full tid och 2–2 efter förlängning.

Marcus Leifby, Rickard Westman