Hedman provspelar – med Chelsea

Ska testas i två dagar

FOTBOLL

I september var det tal om Newcastle.

Det blev inget.

Nu bekräftar engelska mästarna Chelsea att Magnus Hedman provspelar för dem.

Förre Celtic-målvakten befinner sig just nu i London, enligt Chelsea FC:s officiella webbplats.

Klipp från Chelseas hemsida i dag, där de berättar att de bjudit in Magnus Hedman för provträning.

Magnus Hedman lämnade elitfotbollen för ett och ett halvt år sedan, för att bli expertkommentator i TV 4. Sent igår avslöjade Hedman att han skulle provspela för en Premier League-klubb, men ville inte säga vilken.

– Dom vill väl se först och främst att man inte är helt överviktig, att man kan röra sig och har tekniken kvar, sa Hedman till TV4 Sporten igår.

Bekräftat undet torsdagen

I dag bekräftade Chelsea nyheten på sin officiella webbplats: Magnus Hedman, 33, provspelar med laget veckan ut, för att eventuellt bli tredjemålvakt.

På torsdagskvällen kunde TV 4 visa smygtagna bilder på Hedman under träningspasset med Chelsea på Cobham. TV 4 kördes senare bort från området.

- Chelseas presschef Simon Taylor sa att det bara var Chelseas område och ville skjutsa oss därifrån omedelbart. Vi hade bara att följa med honom, säger TV 4-reportern Per Nunstedt till fotbollskanalen.se.

Har haft flera målvakter skadade

Orsaken till Chelseas intresse för Hedman förstemålvakten Peter Cechs långa bortavaro på grund av skada. Dessutom har även andrekeepern Carlo Cudicini varit skadad.

Chelsea – superlaget som ägs av ryske miljardären Roman Abramovitj – har senare tid matchat tredjekeepern Henrique Hilario mellan stolparna.

Det är därför nu klubben vill testa Magnus Hedman.

Hedman har tidigare spelat Premier League med Coventry.

Läs mer

Daniel Wiklander, PeO Larsson