20.00 - då kan han vara Chelseaspelare

FOTBOLL

I kväll kan Magnus Hedman tillhöra världens mest stjärnspäckade fotbollslag. Just nu tränar han med resten av truppen inne på Stanford bridge.

Det är nu tränaren José Mourinho och Chelseas klubbledning ska ta ställning till om Hedman imponerat så mycket att han erbjuds kontrakt säsongen ut.

– Jag berättar allt ikväll, säger Hedman till Sportbladet.

Foto: Peter van den Berg
Sammanbiten Eftermiddag i London: Magnus Hedman på väg till fredagens ödesträning med Chelsea.

För att använda ett slitet uttryck; nyheten slog ner som en bomb i går eftermiddag. Ex-målvakten Magnus Hedman - nu expertkommentator på TV4 - provtränar med världens mest stjärnspäckade fotbollslag.

Magnus Hedman, 33, hade inte spelat elitfotboll på ett och ett halvt år när han i går vid lunch deltog i ett träningspass med José Mourinhos världslag tillsammans med spelare som Didier Drogba, Frank Lampard, John Terry och Ashley Cole.

Cech borta

Chelsea söker en tredjemålvakt sedan Petr Cech skadats allvarligt i en ligamatch mot Reading och är borta säsongen ut. Tidigare har tränaren José Mourinho kommenterat rykten om franske Fabien Barthez:

- Vi behöver en tredjemålvakt och Barthez är ingen tredjemålvakt.

I Hedman ser Mourinho en rutinerad och erfaren målvakt som kan kliva in om Carlo Cudicini eller Henrique Hilario skulle bli otillgängliga genom skada eller avstängning.

Att Chelsea vänder sig till just Magnus Hedman beror dels på att han fortfarande har gott rykte i Premier League efter sina år i Coventry, dels på att det råder transferstopp och bara kontraktslösa/arbetslösa målvakter kan värvas.

Sportbladet pratade i går kväll med Hedman som inte vill uttala sig förrän efter dagens träning som börjar 17.30 svensk tid.

- Det är ju som sagt en trial (provträning), då vill man inte sabba det med att göra eller säga något man inte ska säga, menar Magnus Hedman.

Testat fransman

Efter kvällens träning kommer Chelseas tränare José Mourinho tillsammans med klubbledningen avgöra om Hedman erbjuds kontrakt säsongen ut.

Chelsea testade nyligen en annan ex-målvakt, 33-årige Stephane Porato med meriter från franska landslaget samt Monaco och Marseille. Han ratades.

Hur det går för Magnus Hedman lär stå klart runt 20-tiden i kväll.

- Då kommer jag att berätta allt, säger han.