Målmaskinen

Drogba och Hedman – en haj och en gös i samma bassäng

1 av 4
dominerar Didier Drogba gjorde tre mål för sitt Chelsea i går och kan vara bäst i världen just nu, skriver Sportbladers Peter Wennman.
FOTBOLL

Vi svenskar plaskar lyckligt i vårt lilla akvarium eftersom vi tycks ha en tredjemålvakt i Chelsea.

Men det finns ju en större fotbollsvärld därute.

Bland de riktiga bjässarna i det öppna havet finns en rovfisk som är glupskare än alla andra just nu:

Didier Drogba, 28.

Vi är väl några stycken som fortfarande inte fattat att Magnus Hedman, TV 4, får träna ihop med såna som Essien, Sjevsjenko, Ballack, Terry, Lampard, Makelele - och Drogba.

Särskilt inte efter att ha sett Chelseas uppvisning mot Watford i går (4-0).

Didier Drogba gjorde tre mål och spelade stor fotboll, och om nu han och Hedman ska sitta i samma omklädningsrum blir det som att se en haj och en gös i samma bassäng.

Drogba dominerar bland Premier Leagues anfallare. Han kan till och med vara den hetaste fotbollsspelaren i världen för ögonblicket.

Säger bara:

Om Drogba visar sån här form i Elfenbenskustens landskamp mot Sverige i Le Mans på onsdag blir det inte roligt att vara svensk försvarare.

Han kommer kanske inte att serveras riktigt lika delikata bollar som i Chelsea, men grejen med Drogba är ju att han inte låter sig kartläggas:

 Han är inte en utpräglad straffområdesspecialist av Ruud van Nistelrooy-typ.

 Han går inte heller ner och hämtar bollen på mittfältet och driver upp anfallet själv, som Wayne Rooney.

 Och han är inte en nonchalant, bedrägligt ointresserad Thierry Henry som plötsligt blixtrar till när man minst anar det.

Tre kliniska avslut

Didier Drogba är en hårt arbetande, effektiv målmaskin som kan göra sina mål på en mängd olika sätt. Vi har i höst sett individuella praktnummer som det mot Barcelona - och de tre kliniska avsluten mot Watford i går. Han är dessutom en bra huvudspelare.

Han gjorde 1-0 och 2-0, spelade fram anfallspartnern Sjevsjenko till 3-0 och satte sen 4-0 själv.

Ren uppvisning på Stamford Bridge.

Efter smockan mot Tottenham (1-2) förra helgen har nu Chelsea krossat Aston Villa (ligacupen) och Watford med sammanlagt 8-0.

Det är inte direkt så att José Mourinho står och gallskriker efter Magnus Hedman.

Ska vi fundera vidare i just det ämnet tror jag förresten att det är ett dåligt omen för Hedman att Carlo Cudicini är tillbaka mellan stolparna. Svenskens enda lilla minimala chans att ens få sitta på reservbänken var att det låg nånting i det rykte som sa att Cudicini var sur på Mourinho och ville bort från London.

Det trodde jag inte på tidigare, och absolut inte nu.

Lopp mellan två hästar

Chelsea skuggar alltså Manchester United (stark 1-0-seger mot Blackburn borta) och mycket tyder redan på att det här blir ett lopp mellan två hästar.

Jag brukar träffa rätt med mina tips om Arsenal, och om den trenden håller i sig och det verkligen blir kryss mellan Gunners och Liverpool i dagens toppfight, då rycker United och Chelsea ytterligare från de övriga två i De Fyras Gäng.

Resten, lagen som just nu skuggar tabelltoppen, räknar jag givetvis inte med i slutstriden.

Trean Aston Villa gör det imponerande bra och tog en skön skalp (1-0)

borta mot Everton, men det känns ändå som om det skiljer väldigt mycket i bredd och resurser upp till de riktigt stora grabbarna.

Dåliga lag - då blir det 0-0

Om till exempel min favorit Gabriel Agbonlahor fortsätter att spela som han gör i Villa kommer Chelsea eller United förr eller senare att köpa honom, och så är vi tillbaka på ruta ett igen. Då räcker det inte för Martin O´Neill att lita på gamla vänner som Stilian Petrov och Chris Sutton (matchvinnare i går).

Och lag som Portsmouth och Bolton saknar stabilitet, det blir poängförluster lite då och då mot ligans vilt sluggande blåbär i bottenträsket.

Vissa lag är så dåliga just nu att de absolut inte kan vinna, och när det möter varandra blir det naturligtvis 0-0.

Det mållösa mötet mellan Manchester City och Newcastle i går var lika rafflande som en utställning av gamla vävstolar på hembygdsmuséet i Ockelbo.

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM