”Fick high five av Mourinho”

Hedman gjorde debut - spelade med b-laget

FOTBOLL

LONDON

En "high five" med José Mourinho.

Sedan match.

Så började Magnus Hedmans nya liv i Chelsea.

Foto: Scanpix
I hetluften direkt. Magnus Hedman spelade sin första match med Chelsea – och var en vinnare i debuten. 3–1 slutade matchen mot Crystal Palace.

Den svenske målvaktens karriär i superklubben Chelsea rivstartade i går morse. När han kom till träningsanläggningen i går morse var större delen av A-truppen borta på landslagsuppdrag.

Men klubbens mytomspunne tränare José Mourinho var på plats.

- Jag träffade honom snabbt i morse. Han gjorde "high five" sedan var det bara att köra, berättar Hedman från hotellet där han bor för tillfället.

"Funkade bra"

33-åringen kastades rakt in i hetluften. I stället för träning blev det match med reservlaget mot Crystal Palace A-lag.

Klart med en kille som Andrej Stjevtjenko i laguppställningen blir det ingen vanlig B-lagsmatch.

- Lite ovant var det. Konstigt vore det annars. Jag fick göra en räddning direkt i början, vilket var skönt. Händerna funkade bra, men jag gjorde några riktigt dåliga utsparkar.

Trots att Crystal Palace spelar i divisionen under Premier League och hade flera klasspelare i laget vill Hedman inte dra för stora växlar på matchen.

- Mycket arbete återstår. Säkerhetskänslan finns inte där ännu.

Matchen slutade 3-1 till Chelsea och Hedman försäkrar att han var chanslös på bollen som slank in.

Skrev på i går

Efter matchen skrev Magnus Hedman formellt på för Londonklubben. Därmed är drömfasen över och allvaret börjar för den förre landslagsmålvakten.

 - Helt rätt. Nu är det dags att börja kämpa. I ett så här bra lag måste man vara på tårna hela tiden. Det går otroligt fort och smäller hela tiden.

 - Jag är realistisk och inser att chanserna till spel är små. Men det gäller att vara väl förberedd när och om chansen kommer.

Är det här början på en längre nystart av karriären?

- Det är för tidigt att säga. Fråga mig om några månader, då vet jag mer hur det känns. Klart bättre träningssällskap än vad jag har de närmaste månaderna går knappast att få.

Jens Kärrman