Oförglömliga mästarmötet

Mourinhos attack: United måste vara väldigt missnöjda

FOTBOLL

Chelsea är fortfarande tre poäng efter Manchester United i tabelltoppen. Då jublar José Mourinho.

-Det här resultatet var bättre för oss än för United, säger Chelsea-managern.

Foto: Scanpix
Chelseja! Ingen tvivel om vilka som var mest nöjda med oavgjort i går. Mourinho analyserade dock att de båda skulle vara glada efter 1–1 i går.

Manchester United behåller serieledningen i Premier League. Efter 1-1 hemma mot de regerande mästarna Chelsea har Sir Alex Ferguson och hans mannar fortfarande greppet om ligatiteln.

Ändå var det Chelseas tränare som var mest nöjd efter matchen.

-Om jag var i deras (Uniteds) kläder skulle jag vara väldigt, väldigt missnöjd eftersom de hade en stor chans att öka försprånget men de kunde inte göra det, säger José Mourinho.

"okej resultat"

Chelseatränaren fick se sitt lag komma igen starkt i den andra halvleken och kvittera genom mittbacken Ricardo Carvalho som nickade in 1-1 på en hörna av Frank Lampard.

-Jag tror att de går hem med samma känsla som vi, att det var ett okej resultat. I den andra halvleken visade vi att vi inte sover, vi är här för att vinna igen, säger Mourinho.

Kollegan och konkurrenten Sir Alex Ferguson var nöjd med spelet, men inte med resultatet.

-Vi visade att vi kan konkurrera och när vi når vår högsta nivå så är vi det bästa laget i landet för närvarande, säger han.

Det var United som tog tag i spelet i den första halvleken och glödhete Louis Saha skruvade kallt in 1-0 när Carvalho avvaktade. Sedan var fransmannen olycklig vid kvitteringen. Saha var på bollen när Carvalho kvitterade.

"En besvikelse"

Det ställde målvakten Edwin van der Saar som annars såg ut att vara på väg att rädda.

-Det var en besvikelse att spela oavgjort eftersom vi ledde och tillät dem kvittera. De hade mycket boll, men de skapade inga chanser. Vi kontrade bra och hade två jättechanser att göra ett andra mål, säger Ferguson.

Närmast ett avgörande

2-0-mål var Cristiano Ronaldo, men denne hade ingen lycka med sig i avsluten. I stället fick han lämna planen skadad.

-Vi får vänta och se hur allvarligt det är, säger Ferguson.

Daniel Sjöberg