Situationen oroar Blågult

Andreas måste få speltid

FOTBOLL

Inhopp i går, men ska Andreas Isaksson behålla sin landslagsplats i framtiden behöver han mer regelbunden speltid.

– Det är ett problem att han spelar för lite. I längden håller det inte, säger landslagets målvaktstränare Lennart Ljung.

Lennart Ljung.

För andra gången den här säsongen fick Manchester Citys målvakt Andreas Isaksson spela i går.

Mot United den 9 december blev det succé. I går inte lika lyckosamt.

En ny skada på Nicky Weaver innebar att svensken fick hoppa in i den 35:e minuten mot Reading.

Två mål på tio minuter

City hade chanser att ta ledningen i matchen, men misslyckades och istället avgjorde Readings Leroy Lita med två mål på tio minuter. Det första skottet kunde Isaksson inte göra någonting åt, men vid det andra syntes att han, av naturliga skäl, var matchotränad.

– Andreas var lite väl aktiv... Han var lite i rörelse i skottögonblicket, istället för att stå stilla, säger Lennart Ljung.

I form är Andreas Isaksson given i landslaget, men får han inte fortsatt förtroende nu kan det påverka hans landslagschanser.

”Spelar för lite”

– Problemet är att han spelar för lite. Men vi får se vad som händer till nästa ligaomgång och tala med Andreas, säger Lennart Ljung.

Hur mycket påverkas han?

– En målvakt klarar det bättre än en utespelare. Men i längden så måste man spela och få matchtempo och den psykiska belastningen som matcherna innebär.

På onsdag väntar vänskapslandskamp mot Egypten. Inför matchen kommer målvaktsfrågan diskuteras. Det finns, enligt Lennart Ljung, två huvudvägar att gå. Antingen låta Rami Shaaban få fortsatt förtroende och ge honom en internationell match ytterligare inför EM-kvalet i mars.

Eller låta Andreas Isaksson få matchträning.

– Det är här jag måste prestera för att få spela i landslaget, sade Andreas Isaksson själv till Sportbladet 18 januari.

Petra Thorén