En lycklig man

Sportbladets Peter Wennman: Dags att ringa Ulf Lundell?

FOTBOLL

LONDON

Äh, bara en liten knäpp tanke:

Om Henrik Larsson skulle göra fortsatt succé i Manchester United och stanna kvar våren ut och vinna Premiere League, kanske FA-cupen, kanske till och med Champions League...vore det inte läge att ringa Ulf Lundell?

Tänker då på Aftonbladets Guldbollen, priset som Sveriges bäste fotbollsspelare.

Om Zlatan Ibrahimovic kunde övertyga Mikael Persbrandt om att ta emot Guldbollen för sin räkning borde väl Henke kunna slå en signal till Persbrandts ”svärfar” Lundell.

Möjligen kunde Uffe då mumla några ord och sen sjunga, som tacktal för Henke:

”Lycklig man”.

Ni har hört den?

”Jag är en lycklig man, när jag är med dej”.

Så är det ju, Henrik Larsson är en lycklig man med klubben Manchester United, och det osannolika har inträffat att han vid 35 års ålder kan bli utsedd till Sveriges största fotbollsstjärna – igen. Trots att vi bara är i början av februari.

Henke är ju free agent

Allt beroende förstås på hur Zlatan och Inter och det italienska helvetet löser sina problem – och hur United och Helsingborg ordnar sina affärer framöver.

Det har ju sagts att Henke måste hem den 12 mars eller bli kvar vårsäsongen ut via ett nytt avtal.

Det jag undrar över är det juridiska faktum att Henke är free agent efter den 12 mars, det borde betyda att United och HIF är fria att skriva ett nytt korttidsavtal?

På låt oss säga två eller tre veckor?

Det kanske blir en slags specialdeal här som gör att Larsson spelar i United ända fram till den allsvenska premiären i påsk?

Så medan HIF värmer upp med diverse träningsmatcher på suspekta gräsmattor kan kan väl Henke få sköta sin ”individuella träning” i Manchester United?

Jag vet inte, det är bara så kul det som händer just nu.

Henke – ja, jag tror att han är en Lundell-man mer än en Persbrandt-man – löpte åter som en vettvilling i Uniteds anfall i går, han borde fått en straff men hade inte några klara chanser för övrigt.

”En galen månad”

Efteråt kom han elegant svidad ut ur spelargången med ett leende på läpparna och jag frågade:

– Det här har varit en galen månad, eller hur?

Henke sa:

– Galen? Nja...rolig i alla fall. Fantastisk på många sätt.

Jag har gjort snälla Guldbollen-intervjuer med honom förut, långsittningar på krogen med mig själv i kostym och Henke i rastaflätor, men han låter mig fortfarande jobba för brödfödan. Inte en rubrik gratis.

Jag ser att han njuter över sitt nya fotbollsliv. Att han är en Lycklig Man a la` Lundell.

Sir Alex signalerade för byte efter en timmes spel i går och ställde en ivrig Louis Saha på linjen. Jag trodde givetvis att det var Henke som skulle ut, och noterade det i blocket. Men när jag tittade upp igen var det Rooney (gult kort på halsen) som traskade av.

Är given i startelvan

Sir Alex behöll Henke, 35, och jag vet inte riktigt vad vi ska dra för slutsatser av det. Mer än att Larsson är given i Uniteds startelva i nuvarande form och att han kommer att vara Sir Alex förstaval ihop med Rooney framöver – i de tuffaste matcherna som väntar.

Om Ulf Lundell varit sportjournalist skulle han säkert skrivit nåt smart om ”Den Vassa Eggen.

Eller ”Aldrig nånsin din clown”.

Se även:

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM