Ljungberg tillbaka i Arsenal

Börjar på bänken i FA-cupen

FOTBOLL

Fredrik Ljungberg är nu helt återställd från sin lårskada. Han hoppas på comeback redan i onsdagens FA-cupmatch mot Bolton.

Den svenske landslagsmittfältaren har inte spelat en match sedan den 16 december, då han i Premier league-mötet mot Portsmouth skadade baksidan av låret och fick utgå redan efter fem minuter.

Sedan några dagar är han nu tillbaka i träning och hoppas få göra comeback i FA-cupmötet med Bolton.

– Fredrik kommer förmodligen att få börja på bänken, men hoppas på ett inhopp, säger Claes Elefalk, på spelaragenturen CAA Sports, till TT.

Ljungberg har haft en lång rad skadeproblem de senaste åren. När den nya skadan kom i december blev därför uppehållet längre än vad som kanske behövts.

– Han har väntat extra länge den här gången, för att skadan skulle få läka ordentligt. Men nu är han helt återställd, säger Elefalk.

Just Ljungbergs skadebenägenhet fördes fram i förra månadens spekulationer om att Arsenal ville sälja svensken. Efter en tids rykten gjorde dock managern Arsène Wenger klart att han räknar med Ljungberg i klubben även framöver.

– Vi har flera spelare, men när ”Freddie” är frisk så är han en vinnare, en man för de stora matcherna, sade Wenger för några veckor sedan.

För Wengers och Arsenals del är Ljungbergs återkomst säkerligen välkommen. Laget har ett tufft schema de närmaste veckorna, med flera av det som Wenger kallar ”stora matcher”.

Om det blir seger mot Bolton på onsdagen är nästa FA-cupmatch redan på lördag, mot Blackburn. På tisdag väntar sedan bortamöte mot PSV Eindhoven i Champions league, innan det nästa söndag är dags för final i ligacupen mot storlaget Chelsea.

Jens Bornemann/TT