Liverpool nära åka ur FA-cupen

Blåbärslaget Luton var närmast segern

Foto: GETTY IMAGES
Lutons Drew Talbot jublar efter Riises självmål.
FOTBOLL

Liverpool klarade sig med ett nödrop mot blåbärslaget Luton.

FA-cupmötet slutade 1–1 – efter att Luton varit det bättre laget.

Foto: AFP
Fabio Capello såg matchen på plats.

Luton var nära att skrälla mot Liverpool i FA-cupen redan för två år sedan. Den gången ledde Luton med 3–1 – men Liverpool vände till 5–3, bland annat tack vare ett konstmål från Xabi Alonso som sköt från egen planhalva.

I dag kom Liverpool till spel utan stjärnor som Fernando Torres och Steven Gerrard, men det saknades knappast kompetens i Premier League-laget.

Capello på plats

I startelvan fanns spelare som John Arne Riise, Peter Crouch, Dirk Kuyt, Ryan Babel, Sami Hyypiä och Jamie Carragher.

Luton, som ligger på nedflyttningsplats i engelska tredjeligan, uppträdde långt ifrån som ett bottenlag inför ögonen på Englands nye förbundskapten Fabio Capello. Framhejade av publiken på Kenilworth Stadium var Luton det bättre laget.

– Liverpool har inte hundraprocentig koncentration, sa förre Liverpoolspelaren Glenn Hysén i Viasat.

Efter att Liverpools Yossi Benayoun bränt ett jätteläge strax efter paus skapade Luton ett antal feta målchanser. Drew Talbot nickade över i fritt läge och Darren Curries volleyskott smet strax utanför stolpen.

Omspel på Anfield

Därför kändes det som en kalldusch när Liverpool tog ledningen när drygt en kvart återstod. Lutonförsvararen Chris Perry nickade rakt i gapet på nyinbytte Andrej Voronin och Peter Crouch kunde peta in returen på Voronins skott.

Men Luton vägrade att ge upp – och bara tre minuter efter Liverpools ledningsmål kom kvitteringen. Drew Talbot slog ett inlägg från vänster och en olycklig John Arne Riise sköt bollen på sin egen hand och in i mål.

– Liverpool ska vara väldigt nöjt med 1–1, säger Glenn Hysén.

Nu väntar omspel på Anfield Road.

ARTIKELN HANDLAR OM