Savage och Robert till Derby

FOTBOLL

Premier league-jumbon Derby värvar veteraner för att ta sig ur krisen.

Under tisdagen gjorde klubben klart med den walesiske innermittfältaren Robbie Savage och den franske yttern Laurent Robert.

Och är nära att värva Tottenhams Hossam Ghaly.

Tacklingsbenägne Savage lämnar Blackburn sedan 33-åringen förlorat sin plats i startelvan efter en skadeperiod. Savage, som spelat 39 landskamper för Wales fotbollslandslag, har tidigare representerat för Manchester United, Crewe, Leicester och Birmingham.

Robert, som spelat 129 matcher i Newcastle, stod utan kontrakt efter att 32-åringen brutit sitt kontrakt med spanska Levante under hösten.

Sedan transferfönstret öppnade den 1 januari har Derby också lånat den landslagsmeriterade ytterbacken Danny Mills, 30, från Manchester City och köpt den argentinske anfallaren Emanuel Villa för drygt 25 miljoner kronor. Även Tottenhams petade egyptier Hossam Ghaly, 26, är nära ett kontrakt med klubben.

– Vi vet inte hur läget är med hans arbetstillstånd, men om allt är i sin ordning kommer han att bli en Derbyspelare, säger Derbys manager Paul Jewell till den brittiska nyhetsbyrån PA.

Jewell har dock inte handlat klart:

– Vi letar också efter en målvakt.

Efter 21 omgångar har Derby bara tagit sju poäng och har den förskräckliga målskillnaden 10–46. Det är tio poäng upp till Wigan på rätt sida om nedflyttningsstrecket.

TT