Paul Merson kan tvingas bli hemlös

Före detta landslagsstjärnan är utblottad

Foto: BILDBYRÅN, SCANPIX
FOTBOLL

Från firad landslagsstjärna – till utblottad.

Nu riskerar Paul Merson, 39, att bli hemlös.

Banken kräver honom på en kvarts miljon kronor efter att han bränt sina tillgångar på sprit, kvinnor och spel.

På planen var Paul Merson en omtyckt spelare i framför allt Arsenal, men även i Middlesbrough, Aston Villa och Portsmouth – och fick chansen i engelska landslaget vid 21 tillfällen. Men utanför planen har han inte haft det lika lätt.

Erkände kokainmissbruk

Redan i november 1994 gick Merson ut och erkände sitt alkohol- och kokainmissbruk. För fem år sedan berättade han att drogberoendet var borta – men att han hade ersatt det med spelmissbruk.

Nu är Merson riktigt illa ute. Den forne miljonären, som en gång i tiden tjänade 250 000 kronor i veckan, har släpat efter med skulder och hyror och är totalt utblottad.

Enligt Daily Mirror var han tvungen att ge upp sin våning för 3,7 miljoner kronor och flytta tillbaka till sina föräldrar.

Betalar sina ex-fruar

– Han är i princip hemlös. Det är så förbannat trist, säger en nära vän till Merson.

Men på fredagen kom beskedet som räddar Merson – i alla fall tills vidare.

I ett förhör på Birmingham County Court berättade en representant för Lloyd Banks att Mersons skulder uppgår till 220 000 kronor – men att man nått en uppgörelse med honom.

Vägrade kommentera

Enligt Daily Mail ska Merson, med start den 31 januari, betala 5 000 kronor i månaden på den resterande skulden plus 25 000 kronor på hans månatliga återbetalning.

Frågan är dock om han fixar den ekvationen.

Enligt Daily Mirror betalar han underhåll till sin ex-fru Lorraine och hennes tre tonårssöner – plus till sin ex-fru Louise och hennes sexåriga tvillingar.

Merson sa ingenting under fredagens förhör och vägrade lämna några kommentarer efteråt.

FAKTA

Publikfavorit på Highbury

Namn: Paul Merson.

Ålder: 39.

Position under karriären: Mittfältare.

Klubbar som spelare: Arsenal 1985-1997, Brentford (lån) 1987, Middlesbrough 1997-1998, Aston Villa 1998-2002, Portsmouth 2002-2003, Walsall 2003-2006 (där han var spelande tränare i tre år).

Landskamper: 21.