Ljungberg tillbaka som vinnare

”Det kändes jäkligt bra”

Foto: Nick Potts
FOTBOLL

Fredrik Ljungberg är tillbaka på allvar. När han på lördagen lämnade hemmaarenan Upton Park efter 2–1 hemma mot Fulham gjorde han det inför stående ovationer.

– Det kändes jäkligt bra, säger Ljungberg till TT.

Året kunde knappast börjat sämre för Fredrik Ljungberg när han på nyårsdagen tvingades lämna mötet med sin gamla klubb Arsenal på Emirates stadium med en känning i baksidan av höger lår. Men förhoppningsvis kan det nya året bli något av en nystart för landslagskaptenen efter hans skadefyllda höst. På lördagen var han nämligen tillbaka när West Ham besegrade Fulham.

– Jag har haft lite problem med ena baksidan efter Arsenal-matchen, men det känns jättebra nu. Det var kanske lite ömt direkt efteråt eftersom det var första matchen på ett tag men det är ingen fara, säger Ljungberg över telefon.

Mot Fulham spelade han 89 minuter och var en av planens bästa i 2–1-segern.

– Vi började lite olyckligt, de gör mål efter åtta minuter på en frispark som går direkt in i mål. Men sedan tog vi över och i andra halvlek kunde vi gjort tre-fyra mål, säger Ljungberg som själv låg bakom kvitteringen.

– Jag fick bollen på kanten, gick förbi deras ytterback och slog ett inlägg som han (Dean Ashton) styrde in med pannan vid bortre stolpen.

När Ljungberg byttes ut till förmån för Julien Faubert möttes han av stående ovationer från hemmapubliken.

– Det gick bra i dag och det är kul att få stående ovationer när man är relativt ny i en klubb.

Under hösten har Ljungberg tränat mer styrketräning än någonsin, just för att förhindra framtida skador. Förhoppningen är att det ska ge resultat redan i år.

– Jag har ett program som jag försökt följa för att förebygga skador, jag hoppas att det ska hjälpa, säger han.

Gör det det kan Fredrik Ljungberg säkerligen räkna med fler hyllningar från klubbens supportrar.

Andreas Lagnelius/TT

ARTIKELN HANDLAR OM