Liverpool ville ha Klinsmann

Förhandlade med tysken – bakom ryggen på Benitez

Benitez och Klinsmann.
FOTBOLL

Rafael Benitez hängde löst i november.

Enligt Liverpools ägare Tom Hicks förhandlade klubben med Jürgen Klinsmann – bakom ryggen på Benitez.

– Men vi nådde aldrig en överenskommelse, säger Hicks.

Liverpools tränare Rafael Benitez har fått en del kritik för sitt sätt att matcha laget den här säsongen. Det har mer än en gång spekulerats i att spanjoren är på väg bort från klubben.

Nu avslöjar Liverpools ägare Tom Hicks att klubben har förhandlat med Tysklands förre förbundskapten Jürgen Klinsmann.

– I november – när faran fanns att vi skulle åka ur Champions League, vi inte spelade bra i Premier League, och vi hade problem att kommunicera inför januaris transferfönster – träffade jag och George Gillett (delägare i Liverpool) Jürgen Klinsmann för att lära oss så mycket som möjligt om engelsk och europeisk fotboll, säger Hicks till Liverpool Echo.

”La allt bakom oss”

– Vi är imponerade av honom. Vi ville ha ett alternativ som en slags säkerhetsåtgärd ifall Rafa skulle gå till Real Madrid eller någon annan klubb som det spekulerades om i pressen.

Men ni vet vad som hände. Benitez bev klar, Liverpool lyckades mycket starkt fixa slutspelsplatsen via en imponerande bortaseger mot Marseille – och häromdagen blev det klart att Klinsmann tar över Bayern München från och med juli.

– Vi nådde aldrig någon överenskommelse om någon option med Jürgen och är glada för hans skull att han fått möjligheten att återvända till Tyskland för att träna ett storlag.

Hicks och Gillett hade ett möte med Benitez efter 1–0-förlusten mot Manchester United den 16 december. Enligt Hicks har Benitez numera klubbens fulla stöd.

– Vi la allt gammalt groll bakom oss, och Rafa anammade att han ville stanna i Liverpool.