Sir Alex sågar Liverpools ledning

FOTBOLL

Liverpools ägare letar efter en ersättare för tränare Rafael Benitez.

Det skapar irritation... hos Alex Ferguson.

– Det som hänt är dåliga affärer av Liverpool, ingen tvekan om det, säger Uniteds tränare.

Liverpool-fansen är upprörda sedan det blev känt att klubbens amerikanska ägare, Tom Hicks och George Gillett, tidigare i år sonderat terrängen i jakten på en ny tränare. Det har till och med gått så långt att de tagit kontakt med tysken Jürgen Klinsmann.

Men det är inte bara fansen som är irriterade. Nu kliver Manchester Uniteds tränare Alex Ferguson in i diskussionen och sågar Liverpool-ledningens sätt att agera.

– Det som hänt är dåliga affärer för Liverpool. Det kan vara väldigt upprörande och man borde låta managern fortsätta sköta sitt jobb, säger Ferguson enligt BBC.

– I stora klubbar är det nödvändigt att styrelsen visar sin klass. Arsene Wenger har haft stort stöd i Arsenal precis som jag haft sedan jag kom till United. Det är en särskild sorts sammanhållning, säger Ferguson.

Rafael Benitez har vunnit både FA-cupen och Champions League sedan Benitez tog över Liverpool. Spanjoren har bett om mer pengar till förstärkningar under transferfönstret i januari men har fortfarande inte fått gehör från ägarna.

Liverpool ligger 14 poäng bakom serieledande Manchester United.

ARTIKELN HANDLAR OM