...och nu lovar han Svennis mer pengar

FOTBOLL

LONDON. ”Svennis” gräver guld i Manchester City.

Nu har han tagit del av Thaksin Shinawatras storsinta planer för framtiden.

– Så, var ser jag klubben om tre år? Svaret är i Champions League, säger Sven-Göran Eriksson i The People.

Foto: Foto: AP
Kan handla dyrt nu.

Europa nästa.

Det är målet för Manchester City.

Och i veckan fick ”Svennis” veta att medlen finns för att ta klubben dit.

– Jag hade ett möte med Dr Thaksin och jag lovar, planerna de har för den här klubben... jag var tvungen att sätta mig ner för att jag blev så överraskad, säger han enligt The People.

Jagar anfallare

Han har fått löfte om att pengarna finns för att värva spelare som kan ta Manchester City upp bland topp fyra-lagen i Premier League inom tre år. Ett första steg är att skriva kontrakt med en mittfältare och en anfallare innan transferfönstret stänger den här veckan.

– Planerna är så mycket större än jag kunnat tro men det är fantastiskt och jag är säker på att vi kommer spela i Champions League om tre år, det råder inga tvivel. Ägarna är ambitiösa vill liksom jag se klubben i Europa.

Vill bli förbundskapten

Han har gjort succé under sina första sex månader som tränare i Manchester City.

– Vi har gjort så bra i från oss på kort tid så när jag lämnar City, när det nu blir, hoppas jag att fansen tycker att jag gjorde att bra jobb. Och att vi kan fylla vårt troférum.

Men ”Svennis” har ett drömjobb kvar – och vänder blicken hem.

– Ja, jag hoppas att jag får leda Sverige en dag och det skulle vara en stor ära. Men just nu har de en bra förbundskapten i Lars Lagerbäck så de behöver inte mig.