Capello stoppar Beckham: ”Jag är inte bitter...”

Togs inte ut till sin hundrade landskamp

FOTBOLL

LONDON. Han är 90 minuter från att bli en av de odödliga i England.

Men Fabio Capello sätter stopp.

Den nye förbundskaptenen petar David Beckham från sin första landslagstrupp.

– Jag är inte bitter. Jag har kommit tillbaka förut och tänker göra det igen, säger LA Galaxy-stjärnan.

David Beckham, 32, stannar på 99 landskamper.

Än så länge.

Fabio Capello ringde personligen upp Beckham i onsdags kväll för att lämna beskedet.

Beckham blev besviken men är fortfarande hoppfull eftersom Capello lämnade en dörr öppen.

– Anledningen att David inte är med i truppen är att han inte spelat någon match sedan i november. Jag har sagt till honom att han fortfarande finns med i mina planer och att jag ska studera honom närmare igen när han spelar regelbundet i Amerika, säger Capello i brittiska medier.

Beckham har tränat extra med Arsenal i en och en halv månad för att komma i form. Men det räckte alltså inte.

– Jag är varken bitter eller arg. Jag är erfaren nog och har för stor respekt för tränaren för att bli det. Livet går vidare och jag har kommit tillbaka förut och tänker göra det igen, sade Beckham enligt engelsk press efter att han nåtts av beskedet.

Match mot Schweiz

Att den forne lagkaptenen lämnades utanför landslagstruppen skapar stora rubriker i England. Evening Standard skriver att det inte ens krävdes 90 minuter för att göra Beckham odödlig.

”Det hade räckt med några minuter– och fansen skulle ha älskat Capello för att han gett deras hjälte en plats bland de odödliga. Han skulle ha uppfyllt Beckhams dröm om 100 landskamper. Men sentimentalitet biter inte på honom”, skriver Michael Hart.

På onsdag är det avspark för Englands träningsmatch mot Schweiz. Beckham hoppas dock på en ny chans mot Frankrike den 26 mars.

– Jag funderar inte på att avsluta min landslagskarriär. Det finns inte i min hjärna. Jag vill fortsätta spela i både klubblag och landslaget, men skulle jag inte få spela fler än 99 landskamper är det okej. Att stanna på den siffran är strålande. Det är mer än jag någonsin kunnat drömma om.

FAKTA

Capellos första landslagstrupp

Målvakter: David James, Portsmouth, Scott Carson, Aston Villa, Chris Kirkland, Wigan.

Backar: Wayne Bridge, Chelsea, Ashley Cole, Chelsea, Curtis Davies, Aston Villa, Rio Ferdinand, Manchester United, Glen Johnson, Portsmouth, Ledley King, Tottenham, Nicky Shorey, Reading, Wes Brown, Manchester United, Joleon Lescott, Everton, Micah Richards, Manchester City, Matthew Upson, West Ham, Jonathan Woodgate, Tottenham.

Mittfältare: Michael Carrick, Manchester United, Steven Gerrard, Liverpool, Gareth Barry, Aston Villa, Jermaine Jenas, Tottenham, Owen Hargreaves, Manchester United, Joe Cole, Chelsea, Ashley Young, Aston Villa, Stewart Downing, Middlesbrough, Shaun Wright-Phillips, Chelsea, David Bentley, Blackburn.

Anfallare: Emile Heskey, Wigan, Gabriel Agbonlahor, Aston Villa, Michael Owen, Newcastle, Wayne Rooney, Manchester United, Peter Crouch, Liverpool.

ARTIKELN HANDLAR OM