Mardrömsstart sänkte Man City

Svennis manskap bröt trenden och föll hemma

Foto: GETTY IMAGES
Brassespark  Eduardo bjuder på ett konststycke i världsklass när han gör 2-0 till Arsenal i den 26:e minuten.
FOTBOLL

Chockstart för Manchester City – 2–0-underläge mot Arsenal efter 26 minuter.

Efter det hämtade sig aldrig Svennis manskap som föll med 3–1 och inkasserade säsongens första hemmaförlust i Premier League.

Efter en tung period, där City åkt ur FA-cupen och bara tagit två poäng på tre matcher i Premier League, ställdes Svennis manskap inför tuffast tänkbara motstånd. Och City, som före matchen var obesegrat på hemmaplan den här säsongen, fick en mardrömsstart.

Klassmål av Eduardo

Efter bara nio minuter fintade Bacari Sagna bort två City-försvarare längs högerkanten och serverade Emmanuel Adebayor som kunde stöta in bollen i mål för åttonde matchen i rad.

17 minuter senare var det dags igen att smälla bakom Joe Hart i City-målet. Gael Clichy slog ett inlägg från vänsterkanten, Adebayor nickade fram till Eduardo – som mycket snyggt tog ner på bröstet och volleysköt in 2–0. Det bör dock nämnas att han stod i misstänkt offsideposition.

Isaksson inte ens på bänken

I det läget såg svackan ut att fortsätta för City. Men bara två minuter senare kom reduceringen som gav nytt hopp. Vedran Corluka snodde åt sig bollen av en ouppmärksam Clichy och spelade snett inåt bakåt till Gelson Fernandes som tryckte in bollen i nät.

Men i andra halvlek lyckades inte City forcera in en kvittering. I stället kunde Adebayor sätta 3–1 med två minuter kvar, hans 18:e mål för säsongen i Premier League.

Sven-Göran Eriksson, som fyller 60 år på tisdag, kunde ha fått en bättre present inför födelsedagen.

Noterbart är att Andreas Isaksson inte ens satt på bänken.