Världens gladaste fotbollsspelare

Jimmy Bullard fick äntligen jubla – efter 16 månaders skadehelvete

Foto: Steve Parsons
Till och med domaren Chris Foy fick en kram av den överlycklige Jimmy Bullard.
FOTBOLL

En allvarlig knäskada höll honom borta från fotbollen i 16 månader.

I kväll fick Fulhams Jimmy Bullard bli matchhjälte – och firade som att han hade vunnit VM-guld.

Det var mot Newcastle den 9 september 2006 som oturen grinade Jimmy Bullard i ansiktet. Från början trodde man att han ”bara” skulle bli borta i sex-åtta veckor – men snabbt visade det sig att skadan var betydligt allvarligare än så.

Äntligen!

Först 16 månader senare – den 12 januari i år – fick han återigen beträda en fotbollsplan i Premier League då han hoppade in i mötet med West Ham. Och i kväll fick han äntligen en anledning att jubla på allvar.

I den 86:e minuten mot Olof Mellbergs Aston Villa knorrade han in segermålet med en läcker frispark från 25 meters avstånd.

Kramade domaren

Bullard blev så överlycklig att han ville krama hela världen. Ja, han blev faktiskt så glad att han till och med kramade domaren Chris Foy.

Aston Villa hade i den 69:e minuten tagit ledningen efter ett olyckligt självmål av Aaron Hughes. Men bara fyra minuter senare kvitterade Fulham genom Kevin Davies, snyggt framspelad av Jimmy Bullard.

Och sedan var det, som bekant, en viss Jimmy Bullards tur att få jubla på allvar. Trots segern, som för övrigt var nye managern Roy Hodgsons första, ligger Fulham fast förankrat i botten, på 19:e plats.