”DET SÅG HEMSKT UT”

Larsson: Mådde dåligt

Birminghams Martin Taylor våldsamma tackling på Arsenals Eduardo tidigare i våras som resulterade i ett brutet ben för Eduardo.
FOTBOLL

BIRMINGHAM. Arsenals Eduardo låg likblek i gräset med avsparkat ben, och Sebastian Larsson garanterar att han aldrig sett nåt otäckare på en fotbollsplan.

– Inte live, i alla fall. Foten satt liksom inte där den skulle, säger Sebastian till Sportbladet.

Foto: Foto: AP
Sebastian Larsson leder utvisade Martin Taylor av planen.

Birminghams svenske stjärna mötte Sportbladet på St. Andrews efter 2–2-mötet med Arsenal, en match som innehöll skräckscener, dramatik, tveksamma domslut, jubel och förtvivlan.

– Ja, det blev ju lite konstigt alltihop efter den där inledningen...man förstår ju om Arsenals spelare kände sig chockade, säger Seb.

Han gick runt och klappade om sina gamla lagkamrater under de sju minuter det tog innan Eduardo kunde föras till sjukhus.

– Dom mådde dåligt, naturligtvis. Det var ju inte kul för nån av oss att se honom ligga där med syrgas och foten i helt fel vinkel, det såg hemskt ut.

Det hade inte ens spelats fyra minuter när hemmalagets Martin Taylor träffade Eduardo med den tackling som knäckte brasse-kroatens vrist, och domaren Mike Dean visade rött kort direkt.

– Jag kan aldrig nånsin tänka mig att det var annat än ren otur. Martin Taylor är den snällaste människan på planeten, säger Seb Larsson.

”Har aldrig varit så trött”

Det hela innebar i alla fall att Birmingham tvingades spela i princip en hel match med en man kort mot ligaledarna Arsenal.

Borde varit en omöjlig uppgift, men medan londongänget var svårt påverkat av Eduardos öde och tycktes ha tankarna på annat håll slet hemmaspelarna som djur.

Inte minst Sebastian Larsson på sin högerkant.

– Uh, jag har aldrig nånsin varit så trött efter en första halvlek. Aldrig! Det var bara att springa och jaga utan att knappt få röra bollen, och det var ju inga långsamma killar man hade emot sig heller (Hleb och Clichy).

Birmingham gick i alla fall till paus med en sensationell 1-0-ledning sen James McFadden skruvat in en läcker frispark med vänstern.

”Arsenal klagade mycket”

Efter 66 minuter byttes en helt slut Sebastian ut. Då hade Arsenals Theo Walcott gjort sina två första Premier League-mål och vänt till 1-2, vilket för övrigt var de första målen gjorda av en engelsman i Arsenal den här säsongen. Ingen trodde att Birmingham, med en man mindre, skulle orka resa sig igen.

Men efter en tveksamt dömd straff på stopptid kunde McFadden skjuta 2–2. En viktig poäng för Birmingham i bottenstriden, två förlorade för Arsenal i toppen.

– De var inte glada...jag tyckte förresten Arsenal gnällde och klagade väldigt mycket hela tiden. Men vi sliter ju för vårt och de ska inte gnälla och påstå att vi hade tur, säger Sebastian.

Mot nytt kontrakt i ligan nu och sen spel i EM i sommar?

– Ja, det vore ju den absoluta drömmen.

FAKTA

Andra benbrott vi minns

Henrik Larsson

21 oktober 1999

Henke försöker tackla Serge Blanc i Lyon, fastnar med vänsterskonsdobbar i gräset, kastas upp i luften och landar tungt. Benet går rakt av mellan knä och fotled.

Tomas Brolin

16 november 1994

I EM-kvalet mot Ungern slår Brolin ett inlägg till Dahlin som gör 2–0. Men Brolin blir liggande efter att ha fått hela sin kropptyngd på foten. Benet gick av och Brolin kom aldrig riktigt tillbaka.

Djibril Cissé

30 oktober 2004

I en duell med Balckburns James McEveley bryter Cissé benet. Cissé opereras och kommer tillbaka först i slutet av säsongen.

Jacob Olesen

15 oktober 2006

Dansken Olesen, Viborg, tittar på sin fot som är helt av.