”Inte förtjust i situationen”

FOTBOLL

Olof Mellberg vet inte hur lång tid nya fotskadan tar att läka. Han är inte heller säker på hur managern Martin O´Neill tänker matcha honom under våren.

– Han har sagt att han inte är förtjust i situationen med en spelare som ska flytta till sommaren, säger landslagsbacken.

Mellberg.

Skadan först. Det var på lördagens träning som Olof Mellberg trampade snett med högerfoten. Han klev av direkt och tvingades avstå Aston Villas bortamatch mot Reading (Villaseger 2–1) i går.

– Det fanns inte en chans att jag skulle spela, säger Olof Mellberg.

Hur illa är det?

– Det är ingen fara långsiktigt. Men jag märker först senare i veckan hur lång tid det kommer att ta. Det gäller att få behandling först och sedan bygga upp den skadade delen igen.

Missat två matcher

Det är andra matchen som Olof Mellberg har missat den här säsongen, den förra var i början av januari då han hade influensa.

I den senaste matchen, för två veckor sedan blev han utbytt i paus när Villa låg under med 0–1 mot Newcastle (Villa vände och vann med 4– 1). Ett taktiskt byte, förklarade Martin O’Neill som veckan efter gick ut och betonade att det inte hade med Olof Mellbergs sommarflytt till Juventus att göra.

Men trots det är Olof Mellberg själv osäker på hur Martin O’Neill egentligen ser på klubbytet.

”Inga problem”

– Vi har en bra kommunikation och från min sida är det inga problem, påpekar Olof.

– Men han har för mig uttryckt det som att han inte är en beundrare av situationen. Det är upp till honom hur han kommer att göra. Det finns säkert en risk. Men jag ska jobba hårt för att få spela.

Är du orolig för att du inte ska få tillräckligt med matcher inför EM?

– Detta är bara andra matchen jag missar, jag tror inte att det är någon fara med matchningen.