”När jag såg vad som hände ville jag börja gråta”

Efter skräcktacklingen – landslagskompisarna lider med Eduardo

Foto: Lee Mills
FOTBOLL

Arsenal-anfallaren Eduardo opererades omedelbart efter Martin Taylors vansinnestackling och har idag förflyttats till sjukhus i London.

Samtidigt lider landslagskompisarna med 24-åringen.

– När jag såg vad som hände ville jag börja gråta, säger Manchester City-stjärnan Vedran Corluka.

Foto: DARKO BANDIC
Vedran Corluka.

Efter Martin Taylors tackling i mötet med Birmingham i går behövde Arsenal-tränaren Arsene Wenger inte mycket mer än en nanosekund för att stryka den Brasilienfödda kroaten från listan över tillgängliga spelare under säsongen – och antydde direkt att en comeback till sommarens EM-slutspel var uteslutet.

I dag kommer reaktionerna från Eduardos landslagskollegor.

– Jag är mycket besviken och ledsen, Eduardo är min vän. När jag såg vad som hände ville jag börja gråta för han är en så bra kille och han förtjänade inte det här.

Arsene Wenger var rasande direkt efter slutsignalen och krävde att Martin Taylor skulle stoppas i framtiden.

– Han borde aldrig mer få spela fotboll. Vad gör han på planen, sa Wenger - som efteråt i en officiell kommentar på Arsenals hemsida nu ber om ursäkt för sina uttalanden.

– Det var en mycket känslosam eftermiddag och vi var alla chockade av Eduardos skada. Med lite perspektiv så känner jag att mina kommentarer om Martin Taylor var överdrivna.

Vedran Corluka vill inte kasta mer kritik över Taylor.

– Jag vill inte säga något om tacklingen. Jag tror inte att spelaren ville agera så, det bara hände. Det var bara en olycklig tackling.

Huvudpersonen själv, Eduardo, har också gett sin syn på saken.

– Jag minns inte olyckan särskilt bra och det är ingenting som jag vill se igen på TV eller i tidningar. Nu koncentrerar jag mig på att komma tillbaka så fort som möjligt och komma över den här skadan, sade han till Arsenals hemsida efter operationen.