Larssons Birmingham föll tungt

Riskerar att åka ur

FOTBOLL

Det var upplagt för att säkra kontraktet. Istället föll Birmingham och Sebastian Larsson mot bottenkollegan Fulham med 2–0 och nu blir det svårt att klara kontraktet.

Sebastian Larsson.

Avslutningen blir en rysare. Inför den sista omgången står två lag på 33 poäng, Fulham och Reading och ett lag på 32 poäng, Birmingham. Bolton besegrade Sunderland hemma med 2–0 efter mål av Diouf och ett självmål och har nu ryckt ifrån den absoluta botten.

Fulham har stått för en strålande utbrytning under ledning av Roy Hodgson. Ett tag såg läget hopplöst ut, men efter matchen mot Birmingham ligger laget plötsligt ovanför nedflyttningsstrecket inför den sista omgången.

Mot Birmingham var de det bättre laget och tog rättvist ledningen genom Brian McBride efter 52 minuter som nickade in en perfekt frispark. Gästerna jagade desperat en kvittering, men istället kunde norrmannen Erik Nevland sprinta igenom och skjuta 2–0 med tre minuter kvar.

Birmingham måste vinna i sista omgången då laget möter formstarka Blackburn hemma. Fulham får också tufft motstånd borta mot Portsmouth. Kanske har Reading det bästa läget då de möter den absoluta jumbon, Derby, på bortaplan.