Ronaldo hyllas

Ferguson lyrisk efter stjärnans uppvisning

FOTBOLL

West Ham kunde till sina fans förtjusning inte ge Chelsea en hjälpande hand. Istället blev det en ny show signerad Cristiano Ronaldo och nu talar det mesta för ännu ett rött ligaguld.

– Det här var en bra dag för oss och nu har vi stor chans, säger Manchester Uniteds manager Alex Ferguson till BBC.

Foto: Foto: APSportbladet 4 februari och 3 mars.
Ronaldo och Rooney, med chans på ligaguld.

Inför de två sista omgångarna satte många Chelseafans sitt hopp till West Ham. Men Londonrivalerna, som besegrat United i de tre senaste mötena, var aldrig ens i närheten av att ställa till problem för Sir Alex och co.

Redan efter dryga 25 minuter stod det 3–0 till Manchesterlaget och resten blev en transportsträcka, något inte ens de tillresta bortafansen verkade speciellt missnöjda med.

Precis som så många gånger tidigare under den här säsongen var det Cristiano Ronaldo som stod i händelsernas centrum. Med två nya mål är den fantastiske portugisen nu bara ett mål från Alan Shearers rekordnotering på 31 fullträffar. Manager Ferguson var efter matchen full av beundran inför sin superstjärna.

– Hur många spelare kan göra så många mål? undrade han och tillade:

– Han blir bättre hela tiden. Dessutom har han spelat 90% av säsongen som yttermittfältare.

Mästare i kostym

Manchester United har nu två chanser att säkra guldet. Den första kommer på måndag då laget kan bli mästare i kostym om Newcastle hemma på St James Park slår Chelsea.

Den andra, och betydligt större, möjligheten kommer nästa helg när laget åker till Wigan i ligaavslutningen. Alex Ferguson är dock noga med att inte ta ut något i förskott.

– Vi har inte vunnit något ännu. Men vi hoppas att vi kan vinna ligan nästa vecka, säger han.