Mellberg hyllades som en hjälte

Förlust i sista hemmamatchen

FOTBOLL

Inte ett helt lyckligt slut, men Olof Mellberg var ändå ett enda stort leende i sin sista hemmamatch för Aston Villa. "Tack för minnena" stod det på en stor svensk flagga.

Foto: Getty Images
Olof Mellberg hyllades av fansen när han gjorde sin sista match i Aston Villa-tröjan

Det var ett tag tveksamt om han ens skulle kunna komma till spel, men inget förkylningsvirus kunde hindra Olof Mellberg från att spela när Aston Villa avslutade hemmasäsong med att möta Wigan. Det var nämligen också slutet på Mellbergs karriär i Villa-tröjan. Nästa säsong återfinns han ju i Juventus.

Fansen ville inte heller missa chansen att hylla sin svenske hjälte. En del hade klätt sig i Vikingahjälmar, på läktaren satt en stor svensk flagga där det stod skriver på svenska "Tack för minnena". Olof Mellberg log och vinkade till publiken.

Matchen blev inte lika rolig. Gästerna Wigan vann med 2–0 och Mellberg fick därmed avsluta sin hemmakarriär med en förlust. Efter sju säsonger i den engelska klubben går nu flyttlasset alltså till Italien. En match återstår dock, borta mot West Ham. Efter förlusten mot Wigan med 2–0 ser det nu svårt ut för Villa att nå femteplatsen som innehas av Everton.