Premier League lever

Ballack sänkte Newcastle

Foto: PAUL ELLIS
Frank Lampard och John Terry tackar publiken.
FOTBOLL

Det avgörs som sig bör i sista omgången. Europas två bästa lag slåss inte bara om titeln i Champions League. Efter Chelseas 2–0-seger mot Newcastle fortsätter också striden om Premier League.

Segern bar ett mästarlags signum, bäst när det skulle avgöras. Pressade av Manchester Uniteds överkörning av West Ham i helgen såg Chelsea i 45 minuter ut som ett skakat lag. Hemmalaget Newcastle ställde till stora problem för ligatvåan. Inte minst Obafemi Martins. Det var dock Michael Owen som hade de bästa chanserna för Newcastle.

Fri i den sjätte minuten lyften han bollen över och drygt tjugo minuter senare stoppades han skott av John Terry på mållinjen. Det stod således 0–0 i halvtid. Då ryckte Chelsea upp sig på allvar

Ballack obevakad.

I den andra halvleken tog gästerna över och när Newcastleförsvaret lät Michael Ballack stå i det närmaste helt obevakad i straffområdet och kunde lätt nicka in Dider Drogbas frispark i mål. Då hade det gått en timme och matchen var på sätt och vis över.

Chelsea kontrollerade tillställningen även om Martins fortsatte att oroa en del och med lite tur kunde ha fått in en kvittering. Istället fick Florent Malouda, nyligen utsedd till säsongens största flopp av en engelsk tidning, chansen och han tog den.

2–0 innebär att Chelsea nu är uppe på samma poäng som Manchester United inför sista omgången. Det är dock fortfarande fördel United tack vare det 17-målsförsprång som mästarna har på Chelsea.

I sista omgången som spelas på söndag möter Manchester United Wigan på bortaplan, ett Wigan som har räddat kontraktet och inte har något att spela för.

Chelsea möter Bolton hemma. Ett Bolton som kan behöva poäng i kampen för att säkra ett kontrakt även om målskillnaden talar för att Bolton redan är klart.