Efter självmålet – nu kan Riise få sparken

Benitez: Hitta en ny klubb

Foto: MATT DUNHAM
Deppigt Riise.
FOTBOLL

John Arne Riise, 27, kan ha gjort sitt i Liverpool. Trots att norrmannen har ett år kvar på kontraktet påstår The Sun att tränaren Rafa Benitez förklarat för Riise att han inte har någon framtid i Liverpool.

Han har gjort två mål som har etsat fast sig i Liverpool-fansen minne för alltid. På olika sätt. Till att börja med så var det frisparken mot Manchester United i en match den 4 november 2001. Ett kanonskott som gav John Arne Riise en egen sång. Det andra gjorde han för snart två veckor sedan. Det var då han nickade in bollen i eget mål i den första Champions League-semifinalen.

Fick beskedet av Rafa

Det målet betydde 1–1 och fick stor betydelse för utgången som betydde att Chelsea gick vidare till final mot Manchester United. Efter målet har det spekulerats i att norrmannens framtid i Liverpool skulle vara över. Nu påstår tidningen The Sun att managern Rafael Benitez gett Riise just det beskedet.

Agenten vill inte kommentera

Riises agent Jan Kvalheim vill varken bekräfta eller dementera uppgiften.

– Det kommer att vara spekulationer varje dag de kommande veckorna, och varken jag eller John Arne kan kommentera några av dessa rykten eller spekulationer, skriver han i ett sms till norska tidningen Verdens Gang.

Riise har ett år kvar på kontraktet med Liverpool, men redan innan självmålet har han haft svårt att ta en ordinarie plats i laget den här säsongen.