Nu hotar han sparka – alla

Spelarna har fått besked att de inte kan räkna med någon mer säsong

Foto: Foto: AFP
Ska ha möte i helgen Sven-Göran Eriksson och Thaksin Shinawatra visade en enad front utåt i går, men bakom fasaden stormar det i Manchester City.
FOTBOLL

LONDON. ”Svennis” behöver inte gå ensam.

Ägaren Thaksin Shinawatra hotar att sparka alla spelare i Manchester City.

Daily Express i dag.

De ställer upp på bild tillsammans. Och ler ihop. Thaksin Shinawatra och Sven-Göran Eriksson visade en enad front utåt i Thailand i går. Men bakom fasaden stormar det i Manchester City.

Klubben har haft en av sina bästa säsonger på år och dagar men Shinawatra tycker prestationen är usel. Därför hotar han att sparka hela laget – inklusive ”Svennis”. Alla spelare har fått beskedet per brev från Shinawatra att de inte kan räkna med att vara med nästa säsong, skriver Daily Express i dag.

Vill ha en nystart

Alla kontrakt är frysta tills vidare. Shinawatra vill ha en nystart nästa säsong – med nya spelare och ny tränare. Klubbordföranden John Wardle är förkrossad över krisen i Manchester City och har bett alla spelare om ursäkt för att han låtit Shinawatra köpa klubben, skriver Daily Express.

Och spelarna är inte sena att hoppa av det sjunkande skeppet. Richard Dunne, som utsetts till Citys spelare för säsongen, har fått ett erbjudande från Newcastle värt fem miljoner pund. Micah Richards har meddelat Manchester United och Chelsea att han är intresserad. Ytterligare minst fyra spelare är på väg bort. ”Svennis” närmaste framtid i Manchester City diskuterades inte på presskonferensen i går inför lagets tio dagars pr-turné i Thailand och Hongkong.

Möte i helgen

Shinawatra och ”Svennis” ska ha ett möte på tu man hand först i helgen. Då kan svensken få beskedet att han får sparken. Och han vill få ett klart besked så snart som möjligt.

Enligt The Guardian har ”Svennis” tackat nej till både Benfica och Mexiko eftersom han överväger ett erbjudande från ”en betydligt större klubb”.

Vilken vill han dock inte avslöja.

Anledningen till att han tackade nej till sin gamla klubb Benfica är att lönen skulle bli 700 000 pund lägre per år.