”Drömmen har gått i uppfyllelse”

Uefacupen för City – som kanske behåller Svennis?

Foto: REUTERS
”Hur ska vi ha det egentligen?”. Sven-Göran Eriksson och Thaksin Shinawatra fångade tillsammans under den pågående Asienresan.
FOTBOLL

Manchester City är klart för Uefacupen.

Betyder det att Sven-Göran Eriksson trots allt blir kvar som manager?

– Drömmen har gått i uppfyllelse, säger Svennis om avancemanget.

Dagens uppgifter i Daily Express att Manchester Citys ägare Thaksin Shinawatra hotar att sparka alla spelare i truppen slog ned som en bomb. Men frågan är hur mycket sanning det finns i uppgifterna.

”Absolut ingen sanning”

Manchester City skriver på sin hemsida en artikel som dementerar hela storyn.

– Det finns absolut ingen sanning i anklagelserna. Jag uppskattar säsongens framsteg och prestationer av hela truppen, ledda av Sven-Göran Eriksson, säger ägaren Thaksin Shinawatra.

Och det fortsätter att hända saker i Manchester City. Men på fredagen kom till slut en positiv händelse.

”Fantastiskt för fansen”

City, som slutade nia i Premier League, får kvala till Uefacupen eftersom laget slutade sexa i Fair play-ligan och övriga fem lag framför redan är kvalificerat för spel i Europa.

– Vår dröm att få spela i Europa har varit stark hela säsongen. Vid något tillfälle var vi säkra på att gå dit, i nästa var vi nästan helt borta från snacket, men nu när den här nyheten kom är det helt fantastiskt för klubben, fansen och allihop, säger Svennis till Citys hemsida.

Möter thailändskt stjärnlag

– Det är ett steg i rätt riktning eftersom målet för klubben i framtiden är att spela i Champions League. Uefacupen är en bra skola att lära sig europeisk fotboll.

Beskedet kan kanske betyda att Svennis trots allt blir kvar i klubben eftersom Shinawatra krävt spel i Europa nästa säsong. Frågan är dock om svensken vill vara kvar efter allt som har hänt.

Sven-Göran Eriksson och Manchester City befinner sig för tillfället i Asien. Under lördagen spelar laget en träningsmatch mot ett thailändskt All star team.

ARTIKELN HANDLAR OM