”Svennis kan stanna”

Thaksin Shinawatra hittar ingen ersättare

Foto: Foto: AFP
överens igen Sven-Göran Eriksson och Thaksin Shinawatra skakar hand efter att Manchester Citys vänskapsmatch mot Thai Xi i Bangkok i går.
FOTBOLL

London. I kväll avgörs Sven-Göran Erikssons öde i Manchester City.

Thaksin Shinawatra har nu kommit på andra tankar – och kan låta ”Svennis” stanna.

För att han inte hittar en ersättare.

Orsaken är enkel.

Ägaren får helt enkelt inget klart besked från Phil Scolari eller José Mourinho, skriver Sunday Mirror. De två tränarna står högst på listan över ”Svennis” ersättare i Manchester City.

I kväll ska ”Svennis” ha ett möte i Thailand med Thaksin Shinawatra för att få veta om hur länge han får stanna i Manchester City.

Först var det tal om bara ett par veckor. Nu kan det handla om ytterligare en säsong på treårskontraktet.

Både klubbordföranden John Wardle och klubbdirektören Alistair Mackintosh har pressat Citys ägare att ge ”Svennis” fortsatt förtroende.

Helomvändning

Sunday Express skriver i dag att Shinawatra gjort en helomvändning angående svensken. De åt middag

ihop i torsdags för första gången på en månad. Senast slutade mötet i att ”Svennis” lämnade lokalen rasande. Nu berättar ögonvittnen att de skrattade och såg ut att komma bra överens.

Manchester City förlorade uppvisningsmatchen mot Thai Xi i Bangkok med 1–3 i går. Efteråt fick ”Svennis” frågan hur hans relation är med Shinawatra just nu.

– Bra, blev svaret.

Spelar Uefacupen

Att Manchester City får spela i Uefacupen i sommar är ytterligare ett glädjande besked för Shinawatra. Han har dementerat uppgifterna om att han skulle låta hela truppen gå.

– Nyheten om Uefacupen var extremt goda nyheter. Det är lättare för en klubb att locka nya spelare om vi spelar i Eruopa, säger ”Svennis” till Sunday Times.