Grant får sparken

Nu kan Mancini ta över

Foto: ADRIAN DENNIS
John Terry och Avram Grant efter Champions League-finalen.
FOTBOLL

En andraplats i Premier League och Champions League räckte inte. Chelsea har sparkat sin manager Avram Grant. Roberto Mancini eller Frank Rijkaard är hetaste tipset som ersättare.

Torsdagen den 20 september chockade Jose Mourinho sina spelare och Chelseas fans genom att meddela att han gjort sitt i klubben. "The special one" lämnade över till "The ordinary one" tog över och det minskade knappast chocken.

Nära revansch i Moskva

Avram Grant var allt som Jose Mourinho inte var, men efter en trög start fick israelen fart på sin stjärnlag och när det skulle avgöras var det bara målskillnad som skiljde mellan Manchester United och Chelsea i Premier League. Till slut vann United två poäng före ett uppgivet Chelsea.

I onsdags var Grant nära att få sin revansch, men John Terry halkade, Nicolas Anelka missade och därmed var Grants öde beseglat. Det har spekulerats i managerns framtid en längre tid och i dag kom beskedet.

Mancini kan ta över

På Chelseas officiella hemsida meddelas att Grant och klubben går skilda vägar efter ”två dagars möten.” Chelsea meddelar också att de nu ger sig ut på jakt efter en ersättare till Grant. Ersättaren kan mycket väl heta Roberto Mancini. Intermanagern har kopplats samman med Chelsea vid ett flertal tillfällen.

För att göra det hela än mer lägligt kopplas Jose Mourinho ihop med Inter. Även Frank Rijkaard, som nyligen lämnade Barcelona, nämns som en tänkbar ny tränare på Stamford Bridge.