Señor Eriksson?

"Vi koncentrerar oss bara på señor Eriksson"

Foto: MIKE CLARKE
FOTBOLL

Sven-Göran Eriksson tackade nej till Benfica. Återstår att se om han tackar ja till Mexiko. Inom kort träffar svensken representanter för det mexikanska fotbollförbundet.

Fortfarande har det inte kommit något definitivt besked från Manchester City angående Sven-Göran Erikssons framtid som manager. Svensken jagas dock av flera intressenter. Sportbladet har vid flera tillfällen berättat om att Mexiko vill ha Svennis.

Mexiko koncentrerar sig på Svennis

Nu bekräftar det mexikanska fotbollförbundets ordförande att Eriksson är den enda de är intresserade av efter att de har avfärdat Portugals förbundskapten Luis Felipe Scolari som kandidat.

– De höga ekonomiska kraven som Luiz Felipe Scolari ställer kommer inte att accepteras av oss. Vi koncentrerar oss nu på en enda kandidat: señor Eriksson, säger Justino Compeán, ordförande i Mexikos fotbollsförbund, till sporttidningen Esto enligt DN.

Nio miljoner dollar till Svennis

I morgon söndag träffas parterna. Enligt Compeán handlar det inte i första hand om pengar. Mexikansk press skriver enligt DN att Eriksson erbjudits nio miljoner dollar plus en bonus om landet kvalificerar sig för VM i Sydafrika 2010. Men svensken uppges vilja ha betalt i det betydligt starkare brittiska pundet.