Tidningsuppgifter: Alonso på väg till Juve

Erbjuden fyraårskontrakt med Serie A-jätten

Foto: AP
Xabi Alonso och Liverpooltränaren Rafael Banitez.
FOTBOLL

Xabi Alonso kan ha gjort sin sista tävlingsmatch för Liverpool.

Enligt tidningsuppgifter i England och Italien har spelarens agent inlett förhandlingar med Juventus.

– Vi förnekar inte att vi är intresserade, säger Juve-presidenten Giovanni Gibli.

Alonso, 26, var en av Liverpooltränaren Rafael Benitez första värvningar när han tog över rodret på Anfield för fyra år sedan. Alonso har sedan dess varit en stabil kugge i laget men nu verkar det som om klubben kan tänka sig att göra sig av med mittfältaren. Detta efter flera profilstarka spelarköp av bland andra Javier Mascherano och unge brassen Lucas.

Att Liverpool dessutom jagar Aston Villas landslagsman Gareth Berry stärker knappast korten för Alonso gällande hans framtid i Liverpool.

Förhandlingar igång

Enligt flera tidningsuppgifter har Juventus anmält intresse för Alonso och förhandlingar ska under onsdagen ha inletts mellan spelarens agent och Serie A-jättens klubbledning.

– Vi förnekar inte att vi är intresserade, men det är alltid knepigt med stora övergångssummor kontra spelarens värde. Men vår vd (Jean-Claude) Blanc jobbar på saken och en del andra lösningar, säger Juventus president Giovanni Cobolli Gigli enligt ITV.

Årslön på 30-35 milj kr

Enligt italiensk media erbjuds den spanske landslagsmannen ett fyraårskontrakt värt någonstans mellan 30-35 miljoner kronor i årslön. Övergångssumman kommer enligt Channel4 att landa på kring 200 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM